Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vacature: Redacteur / leerdeskundige / ontwikkelaar e-learning

Vacature: Redacteur / leerdeskundige / ontwikkelaar e-learning

 

Pleegzorg.nl is een innovatief platform voor de pleegzorg in Nederland dat zich richt op (aanstaande) pleegouders, professionals in de pleegzorg en iedereen met algemene interesse in deze boeiende sector. Het platform wordt op 25 maart 2021 gelanceerd. Het is een initiatief van Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, i.s.m. de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Voor meer informatie zie www.samenbouwenaanpleegzorg.nl. Het team van het platform wordt ondergebracht in het bureau van Jeugdzorg Nederland en bestaat uit de projectleider, een redacteur/contentmanager, een redacteur/leerdeskundige/ontwikkelaar, een communitymanager en een communicatieadviseur. Medio 2022 moet door een evaluatie helder worden hoe het platform vanaf 2023 wordt vormgegeven.

Per 1 april zijn wij op zoek naar een:

Redacteur / leerdeskundige /ontwikkelaar e-learning

16-20 uur per week, tot en met 30 juni 2022

Wat is je opdracht?

De redactie van pleegzorg.nl is verantwoordelijk voor alle content op het platform in de bibliotheek en leeromgeving. Er worden diverse dossiers en e-learning ontwikkeld op psychosociaal, pedagogisch, financieel en juridisch terrein. In de gids wordt zoveel mogelijk van het aanbod van deskundigheidsbevordering voor pleegouders gepresenteerd. Doel is om de bezoekers van het platform betrouwbare, actuele en begrijpelijke informatie te bieden, zowel in tekst als in beeld. Deze informatie bieden we ook steeds meer op maat aan, bijvoorbeeld voor mensen die een account hebben op pleegzorg.nl. 

De redactie bestaat uit twee redacteuren en een eindredacteur die samen verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en structuur van de content. Je focus als redacteur/leerdeskundige/ontwikkelaar ligt voornamelijk op het ontwikkelen van e-learning, adviseren over blended leren en het managen van content in de gids. Daarnaast lever je bijdragen aan redactionele processen voor de bibliotheekcontent. De andere redacteur zet zich primair in voor contentontwikkeling en -management van de bibliotheek.   

Wie zoeken wij?

De redacteur/leerdeskundige/ontwikkelaar die wij zoeken heeft er plezier in om samen met anderen concrete leerproducten voor pleegouders te ontwikkelen, zoals e-learning, webinars en ‘learning bits’. Daarnaast zet je je in om met de partners van pleegzorg.nl het bestaande aanbod van deskundigheidsbevordering voor pleegouders beter beschikbaar te maken, het gebruik ervan te stimuleren en om gezamenlijk, stapsgewijs, de kwaliteit ervan te verbeteren en uit te breiden. Je verhoudt je hierbij tot het huidige aanbod van deskundigheidsbevordering, dat hoofdzakelijk door de 30 pleegzorgorganisaties wordt ontwikkeld en uitgevoerd. Je werkt als redacteur mee aan de kwaliteit van de content op het platform, zoals in de bibliotheek. 

Hoofdtaken als leerdeskundige

 • Ontwikkelen van diverse concrete online leerproducten zoals e-learningmodules, webinars, filmpjes en quizzes. Je werkt zelfstandig, maar in nauwe samenwerking met experts uit de sector. 
 • Adviseren bij de ontwikkeling van nieuwe leercontent voor pleegouders. 
 • Bijdragen aan het verder ontwikkelen van didactische uitgangspunten en leerlijnen voor pleegouders.
 • Adviseren over de inzet van online en blended leren op de korte en lange termijn. 
 • Onderhouden van bestaande leercontent en de Gids met het overzicht van leermogelijkheden in Nederland.
 • Leveren van bijdragen aan het inrichten van co-creatie en partnerships met verschillende partijen op het gebied van leren door pleegouders. 

Redactie algemeen:

 • Onderhouden en structureren van bestaande informatie.
 • Bijdrage leveren aan het uitbreiden en verder verdiepen van bestaande informatie. 
 • Redigeren van bestaande content en schrijven van nieuwe teksten over pleegzorg en gerelateerde onderwerpen. 
 • Online plaatsen van de gevalideerde teksten/leercontent met behulp van een cms. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante didactische achtergrond op HBO of WO-niveau en ervaring als onderwijskundige, trainer of ontwikkelaar. 
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van e-learning. Je hebt gewerkt met diverse auteurstools of LMS systemen. 
 • Je hebt ervaring met redactionele processen, het schrijven van content en een goed gevoel voor taal. 
 • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met (pleeg)zorg; in elk geval heeft dat je affiniteit. 
 • Verder ben je een klantgerichte, betrouwbare teamplayer, kun je uitstekend organiseren en werk je gestructureerd en nauwkeurig. 
 • Je krijgt energie van werken in een start-up.

Jeugdzorg Nederland biedt:

 • Een tijdelijk dienstverband bij Jeugdzorg Nederland, voor 16-20 uur per week tot en met 30 juni 2022.
 • Maximaal salaris € 4.057,18 bruto per maand (o.b.v. 36 uur p/w) afhankelijk van opleiding en ervaring en gebaseerd op de salarisschalen van Jeugdzorg Nederland.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel KeuzeBudget en een goede pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken (in overleg met de projectleider).

Op het verenigingsbureau van Jeugdzorg Nederland in Utrecht werken ca. 35 personen. Uiteraard werken wij in deze tijd vanuit huis.

Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief en curriculum vitae naar werving@pleegzorg.nl, onder vermelding van de vacaturenaam en de omvang van de aanstelling waar je belangstelling naar uitgaat. Reageren kan tot en met 1 maart 2021. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 maart.
Meer weten over de functie? Neem contact op Bartho Hengst (huidige programmamanager) via b.hengst@pleegzorg.nl of 06-5574697 of met Ylva van den Hengel (senior adviseur beleid Jeugdzorg Nederland) via 06-24953367. 
Informatie over Jeugdzorg Nederland en de NVP vind je op de de websites www.jeugdzorgnederland.nl en www.denvp.nl.

 

Kijk ook naar de andere vacatures van pleegzorg.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar vacatures

Sluiten