Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vacature: junior medewerker informatie en advies

Vacature: junior medewerker informatie en advies

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen is een plaats waar kennis, ervaringen, expertise en inspiratie van en voor pleeggezinnen wordt samengebracht en verspreid. Vanuit het perspectief van pleeggezinnen en samen met allerlei partners uit het werkveld zetten we ons in voor de verbetering van de pleegzorg in Nederland. 

Door het vertrek van een collega hebben we per direct ruimte voor:

een klantgerichte en schrijfvaardige medewerker informatie en advies die pleegouders ondersteunt en informeert en een bijdrage levert aan de verdere professionalisering van de helpdesk en de NVP. Het aantal uren ligt tussen 24 en 36 uur per week en is bespreekbaar.

Wat houdt de functie in?
De NVP heeft de afgelopen jaren haar informatie- en belangenbehartigingspunt voor pleegouders heringericht. Jij gaat verder werken aan het voortbouwen en professionaliseren van deze dienstverlening aan pleeggezinnen. Samen met een andere nieuwe collega vorm je het helpdeskteam. Je denkt mee met pleegouders over hun (juridische) vragen en helpt ze verder door het geven van informatie en advies over praktische zaken waar ze tegenaan lopen, hun rechtspositie en actuele thema’s. Je biedt een luisterend oor en ondersteunt waar mogelijk. Je werkt daarbij vanuit de visie van de NVP: pleegouders ondersteunen zodat zij op eigen kracht verder kunnen.

Om dit te kunnen doen, informeer je jezelf actief over relevante juridische en actuele thema’s en volg je de ontwikkelingen in de jeugd- en pleegzorg. Jouw kennis en de informatie en signalen die je verzamelt in het contact met pleegouders worden ingezet bij de collectieve belangenbehartiging die door de NVP wordt uitgevoerd. Daarnaast werk je aan de ontwikkeling en verbetering van informatievoorziening voor pleegouders. Afhankelijk van jouw interesse en achtergrond is het mogelijk om bijdragen te leveren aan andere projecten van de NVP.

Wie zoeken we?
Je hebt een groot hart voor pleegzorg. Je bent in staat om een luisterend oor te bieden aan pleegouders en je weet de juiste vragen te stellen om de vraag of het probleem te concretiseren, zodat je weet wat je voor hen kunt betekenen. Je houdt ervan om voor iedere vraag een passend antwoord of advies te vinden en bijt je graag vast in de materie. Daarnaast ben je in staat om kennis te vertalen in leesbare en begrijpelijke informatie. 

Daarvoor is het volgens ons nodig dat je beschikt  over:

  • een analytische houding,
  • het vermogen om verbanden te kunnen leggen en om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken,
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden,
  • ervaring op het gebied van rechtshulpverlening en/of juridische aspecten van pleegouderschap of je bent bereid je daarin te verdiepen,
  • het vermogen om zelfstandig een project op te pakken en uit te voeren,
  • een goed reflectievermogen en vermogen om te kunnen omgaan met feedback van pleegouders en collega’s,
  • een afgeronde relevante studie op ten minste hbo-niveau, zoals bijvoorbeeld sociaaljuridische dienstverlening. 

Wat moet je verder weten?
De NVP werkt met een klein, gezellig en dynamisch team van zelfstandig werkende medewerkers. Er is veel ruimte om vanuit jouw positie mee te denken over hoe we onze informatie- en adviesfunctie voor pleegouders nóg beter kunnen inrichten. Ten behoeve van de helpdesk werk je samen met één andere nieuwe collega, een externe juridisch expert en vrijwilligers. Beloning vindt plaats op basis van kennis en ervaring in schaal 8 van de cao Jeugdzorg.  

Meer weten en reageren
Voor aanvullende vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ireen Landweer op 030 2931 500. Stuur om te solliciteren uiterlijk donderdag 14 november een korte motivatiebrief en je cv naar info@denvp.nl o.v.v. sollicitatie junior medewerker informatie en advies. Geef daarbij aan welke aanstellingsomvang voor jou mogelijk is. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op donderdagmiddag 21 november.

Meer informatie over de NVP is te vinden op www.denvp.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Terug naar vacatures

Sluiten