Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Communicatieadviseur Pleegzorg.nl

Communicatieadviseur Pleegzorg.nl

Pleegzorg.nl is een innovatief platform voor de pleegzorg in Nederland dat zich richt op (aanstaande) pleegouders, professionals in de pleegzorg en iedereen met algemene interesse in deze boeiende sector. Het platform wordt op 25 maart 2021 gelanceerd. Het is een initiatief van Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, i.s.m. de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Voor meer informatie zie www.samenbouwenaanpleegzorg.nl.
Het team van het platform wordt ondergebracht in het bureau van Jeugdzorg Nederland en bestaat uit de projectleider, een redacteur/contentmanager, een leerdeskundige/ ontwikkelaar, een communitymanager en een communicatieadviseur. Medio 2022 moet door een evaluatie helder worden hoe het platform vanaf 2023 wordt vormgegeven.

Per 1 april zijn wij op zoek naar een:

Communicatieadviseur

16 uur per week, tot en met 30 juni 2022

Wat is je opdracht?

De communicatieadviseur zorgt voor promotie en draagvlak van het platform pleegzorg.nl, in een dynamisch werkveld met een groot aantal stakeholders, zoals (de communicatieprofessionals bij) de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen, Jeugdzorg Nederland en de 30 pleegzorgorganisaties. Er ligt dus een grote opgave op het gebied van stakeholdermanagement en -communicatie èn op het gebied van de introductie van een nieuw platform voor de sector bij een divers publiek, zowel de pleegouders als de andere betrokkenen.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren communicatieadviseur die aan de slag gaat met het promoten van en het creëren van verder draagvlak voor het platform pleegzorg.nl. Onze ideale communicatieadviseur gebruikt praktische werkvormen en is in staat goed aan te haken bij bestaande overlegvormen en communicatiekanalen bij de partners.

Hoofdtaken

Je werkt de huidige communicatiestrategie, gericht op het vergroten van de naamsbekendheid en het gebruik van de verschillende onderdelen, verder uit en stemt af en werkt samen met de stakeholders. Je verzorgt de communicatie en co-creatie met pleegouders en professionals. Je maakt nieuwsbrieven, up-to-date promotiemiddelen en presentaties en verzorgt algemene informatie over pleegzorg.nl. Je draagt bij aan onderzoek naar het bereik en de effecten van het platform pleegzorg.nl, in het bijzonder de communicatie-aspecten ervan. Daarbij maak je ook gebruik van Piwik (statistiekprogramma).

Wat neem je mee?

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring als communicatieadviseur in online programma’s en projecten met een veranderambitie, bijvoorbeeld een leerplatform of e-health. Je bent bekend en vertrouwd met strategisch communicatieadvies èn hands-on activiteiten, online communicatie (marcom insteek) en met het inrichten van (online) samenwerking tussen meerdere partijen. Vanzelfsprekend heb je uitstekende schrijfvaardigheden en affiniteit met en bij voorkeur ervaring in de (pleeg)zorg. Verder sta je stevig in je schoenen, ben je constructief kritisch en neem je initiatief. Je bent flexibel en verbindend en krijgt energie van het werken in een dynamische omgeving.

Jeugdzorg Nederland biedt:

  • Een tijdelijk dienstverband bij Jeugdzorg Nederland, voor 16 uur per week van heden tot en met 30 juni 2022.
  • Maximaal salaris € 4.555,84 bruto per maand (o.b.v. 36 uur p/w) afhankelijk van opleiding en ervaring en gebaseerd op de salarisschalen van Jeugdzorg Nederland.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel KeuzeBudget en een goede pensioenregeling.
  • De mogelijkheid om (in overleg met de projectleider) flexibel te werken.

Op het verenigingsbureau van Jeugdzorg Nederland in Utrecht werken ca. 35 personen. Uiteraard werken wij in deze tijd vanuit huis.

Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief en curriculum vitae naar werving@pleegzorg.nl, onder vermelding van de vacaturenaam. Reageren kan tot en met maandag 1 maart 2021. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 maart.
Meer weten over de functie? Neem contact op Bartho Hengst (huidige programmamanager) via b.hengst@pleegzorg.nl of 06-5574697 of met Ylva van den Hengel (senior adviseur beleid Jeugdzorg Nederland) via 06-24953367. 
Informatie over Jeugdzorg Nederland en de NVP vind je op de afzonderlijke websites: www.jeugdzorgnederland.nl en www.denvp.nl.

Kijk ook naar de andere vacatures van pleegzorg.nl!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Terug naar vacatures

Sluiten