Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

De wensen van pleeggezinnen

De wensen van pleeggezinnen

28 maart 2019 om 14:00 door Peter 0 reacties

Volgende week donderdag vergadert de Tweede Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport over pleegzorg en gezinshuizen. Om te vertellen wat wij doen om de stem van pleeggezinnen te laten horen in de Tweede Kamer, schrijven we wekelijks een blog. Dit is de derde aflevering.

Als NVP hebben we regelmatig contact met Kamerleden, maar kort voor zo’n overleg is het spitsuur. We proberen in hun drukke agenda afspraken te maken om de boodschap van pleeggezinnen ook in persoon over te kunnen brengen. Gisteren hadden we een eerste gesprek met René Peters van het CDA. Tot ons genoegen zagen we prominent achter zijn bureau de poster met wensen van pleeggezinnen hangen.

Vandaag gaan we op bezoek bij Judith Tielen van de VVD en Lisa Westerveld van GroenLinks. We spreken ook nog met Attje Kuiken van de PvdA. Met de andere woordvoerders hebben we ook contact: hen voorzien we via de mail van informatie over pleegzorg en pleeggezinnen.

Om goed te vertellen wat er speelt bij pleeggezinnen, hebben we een presentatie gemaakt. We laten daarin zien dat pleegouders zich willen richten op de zorg voor hun pleeggezin. Het helpt hen niet als ze zich onnodig veel bezig moeten houden met bijvoorbeeld de vergoeding van kosten, een overdracht naar weer een nieuwe voogd, eindeloos zoeken naar informatie, ervoor zorgen dat je stem voldoende gehoord wordt bij hulpverleners en het krijgen van hulp en ondersteuning die jij en je pleegkind echt nodig hebben. Dat kan anders:

Bekijk de hele presentatie via de link hieronder (download):

Pleegkinderen (nog) beter in een pleeggezin

Bij het maken van deze presentatie hebben we gebruik gemaakt van jullie ideeën over wat er besproken moet worden in de commissievergadering. Bedankt voor alle reacties!

Volgende week lees je in deze blog meer over de gesprekken met de Kamerleden. Ook vertellen we dan wat de Alliantie Kind in Gezin, waarvan de NVP partner is, deed in aanloop naar de commissievergadering. In deze alliantie willen we ervoor zorgen dat kinderen die niet thuis kunnen wonen, opgevangen worden in een pleeggezin, gezinshuis of andere gezinsvorm. Hoe we dat doen, lees je volgende week!

Wil je reageren? Dat kan in de reacties hieronder of door een bericht te sturen naar info@denvp.nl. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Update 1 april: de commissievergadering is verplaatst. Het nieuwe tijdstip is nog niet bekend. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten