Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Netwerken in Alkmaar

Netwerken in Alkmaar

Wanneer heb jij voor het laatst een andere pleegouder gesproken over het pleegouderschap?  En hoeveel pleegouders ken jij eigenlijk? Zomaar twee vragen die we vorige week stelden aan pleegouders in Alkmaar. We ontmoetten daar zo'n vijftig enthousiaste pleegouders op een bijeenkomst van Parlan. Ze gingen met elkaar in gesprek over het thema: 'pleegouder, hoe houd je de lol en hoe houd je het vol?' Het ontmoeten van andere pleegouders stond hierbij centraal, want dat geeft je energie als pleegouder.

We stonden stil bij de vragen hoeveel pleegouders je kent, en wanneer je voor het laatst een andere pleegouder had gesproken over het pleegouderschap. Daarna werd het eigen pleeggezin voorgesteld aan de hand van foto’s. Jemagerzijn Noord-Scharwoude vertelde over de koffiemomenten die ze organiseren voor andere pleeggezinnen en ook andere groepen deelden hun ervaringen.

De aanwezige pleegouders maakten vervolgens zelf gespreksvragen, die in kleine groepjes werden besproken. Een paar voorbeelden van vragen die ze bedachten: wat vind je het meest lastige aan het pleegouderschap, of weet jij of netwerkpleegouders van Parlan elkaar wel eens ontmoeten om ervaringen uit te wisselen?

Op de bijeenkomst vertelden we over de verschillende netwerken die er al zijn in Nederland, hoe we telkens weer horen hoe waardevol dit is en hoe de NVP je kan helpen om vaker andere pleegouders te ontmoeten. Tips om ook zo'n groep te starten kun je hier lezen.

Door het hele land organiseren we dit soort avonden. Heb je ook interesse? Mail ons op pleegoudernetwerken@denvp.nl

 

Terug naar Uit de praktijk

Sluiten