Klik hier voor de online versie
NVP logo
Nieuwsbrief pleegoudernetwerken
juli 2019

Netwerkversterker voor de NVP in Zaanstreek en Waterland

Anne is netwerkversterker voor de NVP in de regio Zaanstreek en Waterland. Hij helpt pleegouders om lokaal een netwerk te starten dat ondersteund wordt door de gemeente, pleegzorgorganisatie en andere partijen die betrokken zijn bij pleegzorg. Anne vertelt over zijn ervaringen als netwerkversterker. lees verder

Dit najaar bijeenkomst voor pleegouders in Amsterdam

We hebben met de gemeente Amsterdam en de pleegzorgorganisaties in Amsterdam afspraken gemaakt over één of meerdere nieuw te starten netwerken in de stad. Er is nog geen pleegoudernetwerk in Amsterdam dat bij ons bekend is en daar willen we graag verandering in brengen! In het najaar gaan we een eerste bijeenkomst voor pleegouders organiseren, waarin we bespreken welke behoeften er zijn voor een netwerk. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de bijeenkomst? Stuur dan een mailtje naar pleegoudernetwerken@denvp.nl en je ontvangt een uitnodiging zodra die klaar is!

Idee pleegoudernetwerk in Dronten omarmd door gemeente

Netwerkversterker Jolanda heeft op 5 maart het idee om een pleegoudernetwerk te starten met veel enthousiasme gepresenteerd op de ideeënmarkt van de gemeente Dronten. De gemeenteraad heeft alle 46 ideeën besproken en een voorlopige ranglijst gemaakt. De pleegoudernetwerken stonden op nummer 4! Daarmee kunnen we voorzichtig concluderen dat de gemeenteraad het idee omarmt, maar nu is het afwachten wanneer de verdere stemming plaatsvindt en waar de gemeenteraad echt mee verder wil. Nog even geduld dus!

Wil je het stuk dat De Drontenaar schreef over een pleegoudernetwerk in de gemeente nog eens teruglezen? Dat kan hier.

Open dag Je mag er zijn Woudenberg op 31 augustus

Op 31 augustus is er een open dag bij Stichting Je mag er zijn in Woudenberg. Er zijn tijdens de open dag leuke activiteiten voor (pleeg)kinderen. Pleeg- en gezinshuisouders kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de 'winkel' en kennismaken met andere pleegouders en de mensen van Je mag er zijn. lees verder

Omroep Gelderland maakt onlangs een item over Je mag er zijn waarin wordt uitgelegd wat de stichting voor pleegouders kan betekenen. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Verkiezing beste gemeente voor pleeggezinnen en gezinshuizen

Zijn er in jouw gemeente goede initiatieven voor pleeggezinnen en gezinshuizen? Wordt jullie pleegoudernetwerk bijvoorbeeld ondersteund door de gemeente? Nomineer dan jouw gemeente als meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijke gemeente van Nederland in de verkiezing van de Alliantie Kind in Gezin! Goede voorbeelden die het nomineren waard zijn vind je in dit magazine. Meer informatie en nomineren kan op de website van de Alliantie. lees verder

Inspiratie voor pleegoudernetwerken

Wist je dat we verschillende draaiboeken en andere materialen hebben gemaakt die kunnen helpen om een bijeenkomst met pleegouders in te vullen? Bijvoorbeeld het draaiboek 'Was getekend', dat helpt om je gedachten en gevoelens op een rij te zetten door een brief te schrijven aan je pleegkind. Je kunt het draaiboek hier downloaden. De andere materialen vind je hier.

 

Gespreksspel Vertel Verder
Om in gesprek te gaan met andere pleegouders, hebben we een gespreksspel gemaakt met vragen die inspireren, prikkelen en aanzetten tot nadenken. Het levert hoe dan ook gespreksstof op! Je kunt het spel gratis bestellen door een mailtje te sturen naar pleegoudernetwerken@denvp.nl!

 

Jouw netwerk op de kaart
Op onze website staat een overzicht van alle pleegoudernetwerken die wij kennen. Staat jouw netwerk er nog niet tussen? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan zetten we hem op de kaart en ontvang je ons welkomstpakket voor pleegoudernetwerken. Zo kunnen andere pleegouders jouw netwerk makkelijker vinden en kan iedere pleegouder andere pleegouders ontmoeten bij hem of haar in de buurt! 

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief