Klik hier voor de online versie
NVP logo

Pleegzorgtip: Het FAS-project

Beste ##firstname##,

Binnen pleegzorg komt het Foetaal Alcohol Sydroom tien keer zoveel voor als daarbuiten. Speciaal voor pleegouders die zorgen voor een kind met FAS - maar natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden - is het FAS-project onze pleegzorgtip van deze week. Het FAS-project is een bewustwordingscampagne en laat de gevaarlijke gevolgen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap zien.

FAS-project film
De makers vragen op een persoonlijke manier fas.foto.jpgaandacht voor een relatief onbekend probleem. Dit gebeurt door FAS een gezicht te geven en kinderen met FAS de mogelijkheid te bieden hun eigen verhaal te vertellen.
Zo vertellen kinderen of ze boos zijn op hun moeder, en hoe ze hun toekomst zien. Maar ook (pleeg)ouders komen aan het woord: wat betekent FAS voor hen? 

Bekijk de korte film van het FAS-project

Jouw tip voor andere pleeggezinnen
Heb jij ook een tip voor andere pleeggezinnen? Deel ze in de reacties of door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl. Alle pleegzorgtips lees je terug op deze pagina

Op www.denvp.nl/corona verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijd je pleegkind het beste kunt bieden.

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief