Vanwege het vertrek van de huidige directeur-bestuurder zijn we op zoek naar een opvolg(st)er. Bekijk de vacature! En we organiseren trainingen voor pleegouderraden op verschillende plekken in het land.
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Vacature: directeur-bestuurder NVP

We zijn op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder. Is deze functie iets voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer snel. We waarderen het ook enorm als je de vacature wilt delen, dankjewel!

➡️ lees verder

3

Trainingen voor pleegouderraden op vier locaties en online

De NVP en LOPOR organiseren samen met LOC waardevolle zorg trainingen voor leden van pleegouderraden. In de training leer je alles over medezeggenschap en de rol van de pleegouderraad. De trainingen zijn op vier verschillende plaatsen in Nederland. Daarnaast is er een online training voor als je er niet live bij kan zijn. In één dagdeel word je meegenomen in alle ins en outs van medezeggenschap. Naast een presentatie van de trainers is er voldoende ruimte en tijd om vragen te stellen en casussen door te nemen. De training is voor zowel nieuwe leden van pleegouderraden als meer ervaren leden. Wil je meedoen aan de training? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website.

➡️ lees verder

4

Update JongWijs: meetings en praat en denk mee!

➡️ Eind september gingen we karten en lasergamen met eigen kinderen van pleegouders. Het was een toffe meeting vol actie en gezelligheid met een leuke groep van vijftien jongeren! lees verder

➡️ Op donderdag 9 november is er een meeting in Zwolle voor jongeren tussen 12 en 21 jaar. We gaan pizza eten, spelletjes spelen en het wordt vooral heel gezellig! Kom je ook? lees verder

➡️ Gianny was op de conferentie Bewogen en bevlogen in Zoetermeer. Deelnemers wisselden ervaringen uit en vertelden hoe zij kijken naar ontwikkelingen in de jeugdhulp. Gianny vertelt hoe het was! lees verder

➡️ In een pizzameeting met jongeren van Levvel bespraken we hoe het gaat in hun jongerenraad en hoe een droomcommunity eruitziet. Op 26 oktober praten we hier in een online meeting over verder. Met de uitkomsten van de twee meetings gaan we in het project OPEN UP nieuwe tools en materialen maken die helpen om te bouwen aan een droomcommunity voor jongeren. lees verder

➡️ Op 24 november organiseert JongWijs een meeting in Utrecht over moeilijke woorden in de pleegzorg. Welke woorden vind jij ingewikkeld en hoe kunnen die beter uitgelegd worden? Denk met ons mee! lees verder

5

Helpdesk voor pleegouders: Thirza en Ingrid staan voor je klaar!

Heb je een vraag over pleegzorg? Stel hem aan onze helpdesk voor pleegouders! Thirza en Ingrid staan voor je klaar, zij bieden een luisterend oor en helpen je op weg met tips en informatie. 

Voor Ingrid is het belangrijk dat pleegouders voelen dat er naar hen geluisterd wordt: "De opluchting van pleegouders die eindelijk begrepen worden, daar ben ik trots op." En volgens Thirza hoef je je niet bezwaard te voelen om al je vragen te stellen: "Soms spreek ik pleegouders die zich verontschuldigen als ze nog een vraag willen stellen, maar tegen hen zeg ik altijd: je mag altijd nog een vraag stellen, daar zijn we voor!"

Op de website vertellen Thirza en Ingrid meer over hun werk bij de helpdesk.

➡️ lees verder

1

Universiteit Groningen zoekt pleegjongeren voor interviews

De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt hoe ze pleegouders kunnen helpen om zelfmoordgedachten van hun pleegkinderen beter met hen bespreekbaar te maken. Daarvoor maken ze een training voor pleegouders. Om een goede training te kunnen maken, zijn ze benieuwd hoe pleegjongeren ondersteund willen worden. Wil jij je ervaringen delen in een interview? Meld je dan aan.

➡️ lees verder

2

Maak kans op een bioscoopbon in community op pleegzorg.nl!

In de community op pleegzorg.nl is een leuke winactie gestart! Stel jezelf voor in de community, vertel waarom jij pleegouder bent geworden en deel jouw tip voor andere pleegouders, dan maak je kans op een bioscoopbon van 100 euro. Kijk snel hoe je kans maakt!

➡️ lees verder

6

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

1

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief