Wat vinden pleegjongeren belangrijk tijdens de puberteit en wat hebben zij nodig in het contact met hun pleegouders? Van wie kun je dit beter horen dan van pleegjongeren zelf? Dat kan in een spiegelbijeenkomst op 29 februari 2024 in Utrecht.
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Spiegelbijeenkomst Praten met je pleegpuber

Wat vinden pleegjongeren belangrijk tijdens de puberteit en wat hebben zij nodig in het contact met hun pleegouders? Van wie kun je dit beter horen dan van pleegjongeren zelf? Dat kan in een spiegelbijeenkomst op 29 februari 2024 in Utrecht, georganiseerd door JongWijs en de Lerende beweging pleegzorg (een initiatief van de NVP, het Nederlands Jeugdinstituut en Jeugdzorg Nederland).

Tijdens deze bijeenkomst vertellen pleegjongeren vanuit hun ervaringen en perspectief wat zij tijdens hun puberteit belangrijk vinden en nodig hebben in het contact met hun pleegouders. Pleegouders en pleegzorgprofessionals luisteren. Wees welkom en kom ook luisteren!

➡️ lees verder

1

Trainingen voor pleegouderraden over medezeggenschap

Zit jij in de pleegouderraad van jouw pleegzorgorganisatie? Doe dan mee met de training van de NVP en LOPOR die we organiseren samen met LOC waardevolle zorg. In de training leer je alles over medezeggenschap en de rol van de pleegouderraad.

Je kunt je nog aanmelden voor de trainingen in januari in Zwolle en Rotterdam of voor de online training als je er niet live bij kan zijn.

➡️ lees verder

3

Evaluatie bestuurlijk akkoord verlenging pleegzorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport evalueert het bestuurlijk akkoord over verlenging van pleegzorg tot 21 jaar. Dit akkoord werd in 2018 gesloten en sindsdien wordt pleegzorg standaard verlengd tot de 21e verjaardag van een pleegkind. De onderzoekers zijn benieuwd naar de ervaringen van pleegouders. Je kunt jouw ervaringen delen in een vragenlijst.

➡️ lees verder

2

Ontmoeting en fotoshoot in Worteltuin Leusden

Op 30 september, een van de laatste mooie dagen van het jaar, organiseerden we een gezellige bijeenkomst voor pleeggezinnen. Pleeggezinnen uit het hele land kwamen naar de Worteltuin in Leusden. Terwijl de kinderen speelden in de tuin, maakten pleegouders kennis met elkaar. We maakten een kampvuur, bakten broodjes en aten samen. Tijdens de middag maakte Dagmar Coolen foto's. Een voorproefje van de foto's willen we graag met jullie delen!

➡️ lees verder

4

Podcast pleegzorg.nl over rouw en verlies

Rouw en verlies is een onderwerp waar alle pleegkinderen mee te maken krijgen als ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. En ook als pleegouder kun je te maken krijgen met dit onderwerp, bijvoorbeeld als je afscheid moet nemen van je pleegkind. Pleegzorg.nl heeft een serie van vier podcasts gemaakt over rouw en verlies. In de podcast komen de fases van rouw die een pleegkind kan doormaken als het thuis weg moet en hoe je hier als pleegouder mee om kunt gaan aan bod. En hoe is het voor een pleeggezin als een pleegkind vertrekt? Nynke Rikkers, pleegzorgbegeleider bij pleegzorgorganisatie Trias en expert op het gebied van rouwverwerking, werkte mee aan de podcasts. Je kunt de podcasts luisteren op jouw favoriete podcastplatform, bijvoorbeeld op Spotify of Google Podcasts.

Wil je met andere pleegouders verder praten over dit onderwerp? Dat kan in de community op pleegzorg.nl.

Winactie
In de community maak je nog steeds kans op een bioscoopbon van 100 euro! Stel jezelf voor, vertel waarom jij pleegouder bent geworden en deel jouw tip voor andere pleegouders, dan maak je kans op de bon.

➡️ lees verder

5

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

3

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief