Aanstaande zondag geeft illusionist Nigel Otermans een liveshow speciaal voor pleeggezinnen! Kijk je mee? En afgelopen weekend waren we op de Pleegzorg Familiedagen in Duinrell. Lees hoe het was en bekijk de foto's!
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Speciaal voor pleeggezinnen: spectaculaire show van illusionist Nigel Otermans

De Week van de Pleegzorg is net voorbij, maar we hebben nog een laatste verrassing voor je: op zondag 12 november om 19.00 uur geeft illusionist Nigel Otermans een spetterende show, speciaal voor pleeggezinnen! Je kunt het optreden thuis vanaf de bank bekijken via een livestream. Als je niet live kunt kijken, kun je de show later terugkijken. Meld je aan en je ontvangt de link. Kijken jullie gezellig mee? 

➡️ lees verder

3

Pleegzorg Familiedagen 2024: feest in Duinrell

Op 4 en 5 november waren de Pleegzorg Familiedagen in Duinrell. Bijna 7.000 pleegkinderen, pleegouders, eigen kinderen van pleegouders en vriendjes en vriendinnetjes kwamen naar het pretpark. Uiteraard waren wij er ook. Lees hoe het was en bekijk de foto's!

➡️ lees verder

1

Vacature: we zoeken een directeur-bestuurder

Word jij de nieuwe directeur-bestuurder van de NVP? Je kunt nog tot en met zondag solliciteren op deze functie. Iets voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer snel.

➡️ lees verder

4

Trainingen voor pleegouderraden over medezeggenschap

De NVP en LOPOR organiseren samen met LOC waardevolle zorg trainingen voor leden van pleegouderraden. In de training leer je alles over medezeggenschap en de rol van de pleegouderraad. Er zijn trainingen in Rotterdam, Zwolle en Amsterdam. Tot slot is er een online-training, die kun je volgen als je niet live bij een van de andere trainingen kunt zijn.

➡️ lees verder

6

Bijzondere kosten: hoe komen we bij de bedoeling?

Column Peter van der Loo, directeur-bestuurder NVP

Over de basisbedragen die je als pleegouder ontvangt voor pleegzorg, de pleegvergoeding en toeslagen, is niet veel discussie. Over de vergoeding van bijzondere kosten des te meer, schrijft Peter in een column. De vergoeding van kosten wordt regelmatig beperkt door pleegzorgaanbieders. Begrijpelijk vanuit hun perspectief, want zo kunnen ze de kosten beheersbaar houden.

Maar hierdoor draaien pleegouders op voor de kosten en dat is onwenselijk: kosten die je maakt voor pleegzorg moeten vergoed kunnen worden. Als we het over dit uitgangspunt eens kunnen worden, kunnen we samen optrekken om oplossingen te vinden die aan de ene kant vergoeding van alle kosten mogelijk maken en aan de andere kant zorgen voor een sluitende bedrijfsvoering. 

Lees de column van Peter op onze website:

➡️ lees verder

5

Samen werken aan goede pleegzorg: voer in jouw regio Het goede gesprek over pleegzorg!

In ons project ‘Het goede gesprek’ stimuleren we samen werken aan goede pleegzorg. Alle partijen die in een (jeugdzorg)regio betrokken zijn bij pleegzorg, gaan in Het goede gesprek met elkaar om tafel en bespreken wat goed gaat en wat beter kan. Dit doen ze op basis van een onderzoek in de regio en door hun eigen ervaringen en perspectief te delen. Pleeggezinnen, ouders, professionals en beleidsmakers komen zo samen tot een plan met acties om de pleegzorg in hun regio te verbeteren.

Wil je ook in jouw regio aan de slag met Het goede gesprek? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

➡️ lees verder

7

Geslaagde thema-avond bij Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Op dinsdag 24 oktober organiseerde het Platform Pleeggezinnen Achterhoek een thema-avond in Hengelo (Gld). NVP-collega's Ingrid en Jorien waren te gast en vertelden over de rechten en plichten van pleegouders en over de NVP. Het was een leuke en informatieve avond met twaalf pleegouders!

➡️ lees verder

2

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

2

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief