Lees meer over de drie trainingen voor pleegouderraden die we deze maand organiseerden en wat je kunt verwachten in de InZoombijeenkomst over netwerkpleegzorg.
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Netwerkpleegzorg: meebewegen maar niet met alle winden meewaaien

Op maandagavond 5 februari organiseren we de vierde InZoom-bijeenkomst van dit jaar! Die gaat over netwerkpleegzorg bij iemand anders dan familie. Bijvoorbeeld bij vrienden, een voetbalcoach of juf of meester.

In de online-bijeenkomst is Liesbeth Snijder te gast. Zij is gedragswetenschapper bij Enver, een jeugd- en opvoedhulporganisatie die ook pleegzorg biedt, en deelt haar ervaringen met netwerkpleegzorg. We gaan ook in op verschillen en overeenkomsten tussen netwerkpleeggezinnen. Liesbeth vertelt wat je kunt verwachten.

➡️ lees verder

Er zijn nog een paar plekjes vrij voor de bijeenkomst. Meedoen is gratis! Meld je snel aan.

nieuwsbrief (2)

Training medezeggenschap voor pleegouderraden biedt inzichten en eye-openers

Deze maand organiseerden we samen met LOPOR drie trainingen voor pleegouderraden. In de training, die werd gegeven door Tiske Boonstra en Klazien Teeuwissen van LOC Waardevolle zorg, leerden leden van pleegouderraden alles over medezeggenschap in de pleegouderraad. Benieuwd hoe het was en met welke inzichten de deelnemers naar huis gingen? Lees verder voor een verslag van de training in Zwolle!

➡️ lees verder

4

Wat was belangrijk voor jou en wat had je nodig in de puberteit? Deel jouw ervaringen in spiegelbijeenkomst!

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, woon of woonde je in een pleeggezin en wil jij vertellen over jouw ervaringen in de puberteit? Wat was belangrijk voor jou en wat had je nodig van je pleegouders en anderen in die tijd? Deel jouw verhaal tijdens de spiegelbijeenkomst Praten met je pleegpuber op 29 februari in Utrecht!

➡️ lees verder

3

Artikel in Trouw over tussenhuis, woonplek voor pleegjongeren in voorbereiding op zelfstandigheid

Op jezelf gaan wonen kan voor pleegjongeren best lastig zijn. Trouw ging op bezoek in het tussenhuis van pleegouders Simon Speelman en Bert Kassies, een woonplek voor jongeren voor wie helemaal zelfstandig wonen nog net een te grote stap is. In het artikel benoemt Peter van der Loo, directeur-bestuurder van de NVP, het belang van dit soort initiatieven.

➡️ lees verder

1

Meld je aan voor het JiP Zomerkamp 2024

Vind jij het leuk om met andere (pleeg)jongeren op zomerkamp te gaan, leuke dingen te ondernemen en een hoop lol te maken? Stichting JiP organiseert van 4 augustus tot en met 9 augustus 2024 een kamp, speciaal voor jongeren uit pleeggezinnen. Je kunt je nu aanmelden!

➡️ lees verder

5

BIJ ONS: Als je van je pleegkind evenveel houdt als van haar moeder

Nog maar een paar jaar en dan mogen ze met pensioen. Ook al hebben Sylvia en Joop nog geen vastomlijnde plannen voor daarna, één ding is zeker: rustig samen de tijd aan zichzelf zit er niet in.

Lees het interview met pleeggrootouders Sylvia en Joop in BIJ ONS!

➡️ lees verder

illustratie pleeggrootouders 590x400

Illustratie: @drawjorart

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

4

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief