Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Terugkijken: webinar CHE over samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen

Terugkijken: webinar CHE over samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen

ede.pngwoensdag 24 juni 2020 14:02

Op 16 juni gaven Martine Noordegraaf en Ellen Schep van de Christelijke Hogeschool Ede een webinar over samenwerken met de ouders van uithuisgeplaatste kinderen. Het webinar, waarin tips tips voor pleegouders, pedagogisch medewerkers en gezinshuisouders om de samenwerking met ouders vorm te geven, is voor iedereen terug te kijken.

Als een kind in een pleeggezin of gezinshuis gaat wonen, is het cruciaal dat de ouders betrokken blijven en dat zij een deel van de opvoeding voor hun rekening blijven nemen. Maar deze samenwerking goed vormgeven kan ingewikkeld zijn. In het webinar delen Martine Noordegraaf en Ellen Schep tips van jongeren, ouders, pleegouders, gezinshuisouders en experts vanuit twee onderzoeken naar samenwerking tussen ouders en pleeg- en gezinshuisouders.

Bekijk webinar

Van het webinar is een visuele samenvatting gemaakt die je hier kunt downloaden. Zo zie je in een oogopslag wat in het webinar aan bod komt!

Films gouden regels over samenwerking

vijf gouden regels.pngIn het webinar komen vijf films over gouden regels over samenwerking tussen ouders en pleegouders aan bod. In deze films delen vier ouder- en pleegouderkoppels hun verhalen en ervaringen over samenwerken. De films zijn beschikbaar voor ouders, pleegouders, professionals en studenten en zijn bedoeld om in gesprek te gaan. Zo leer je elkaar als ouders en pleegouders beter begrijpen en kun je samen oplossingen en ideeën bedenken die de samenwerking versterken. 

Je kunt de films ook los van het webinar zelf bekijken of samen met bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider, met de ouders van je pleegkind, op een bijeenkomst met andere pleegouders of op een thema-avond van de pleegzorgorganisatie. Eerder dit jaar maakten we dit bericht over de vijf films. De films zijn mede mogelijk gemaakt door het programma Versterken van de kracht van pleegouders.

« Terug

Sluiten