Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Webinar over samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen

Webinar over samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen

ede.pngwoensdag 10 juni 2020 16:26

Als een kind uit huis wordt geplaatst en in een pleeggezin gaat wonen, blijven de ouders vaak achter. Zij vormen de blinde vlek van de huidige jeugdhulp. Voor het pleegkind is het echter cruciaal dat de ouders betrokken blijven. Hoe kun je als pleegouder de samenwerking met ouders (beter) vorm geven?

Webinar over samenwerking met ouders  
Daarover geven Martine Noordegraaf (lector Jeugd en Gezin) en Ellen Schep (o.a. docent-onderzoeker) op dinsdag 16 juni om 10:00 een webinar. In het webinar worden tips gedeeld voor pleegouders, pedagogisch medewerkers en gezinshuisouders. De tips komen van jongeren, ouders, pleegouders, gezinshuisouders en experts vanuit onderzoeken naar samenwerking tussen ouders en pleeg- en gezinshuisouders. Noordegraaf: “Een kernprobleem dat in onze onderzoeken naar voren komt, is dat biologische ouders zich er vaak bij voelen hangen. Vooral pleegouders, maar ook gezinshuisouders, houden ouders soms te veel op afstand of weten niet goed hoe ze met hen moeten omgaan. Ze hebben de neiging om een kind tegen zijn ouders te beschermen.”

Martine Noordegraaf en Ellen Schep
Het webinar wordt gegeven door Dr. Martine Noordegraaf, lector Jeugd en Gezin aan de Christelijke Hogeschool Ede en Ellen Schep, promovenda aan de RUG en opleidingsdocent pedagogiek en onderzoek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ook is zij als docent-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Jeugd en Gezin.

Aanmelden 
Lijkt je dit een interessant thema om meer over te weten? Aanmelden voor het webinar kan hier.

 

 

 

 

« Terug

Sluiten