Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegkinderen en -jongeren praten mee over gevolgen coronacrisis

Pleegkinderen en -jongeren praten mee over gevolgen coronacrisis

logo_NJI.pngdonderdag 04 juni 2020 11:00

Premier Rutte kondigde het vorige maand al aan in een persconferentie: het is belangrijk dat kinderen en jongeren meepraten over de gevolgen van de coronacrisis en over de periode na de crisis. Ook de mening van pleegkinderen en pleegjongeren is belangrijk! Het Nederlands Jeugdinstituut vraagt (pleeg)kinderen en -jongeren daarom om mee te denken in een korte vragenlijst.

Via de online vragenlijst kunnen (pleeg)kinderen en -jongeren hun stem laten horen en laten weten welke gevolgen corona voor hen heeft, waarover ze zich zorgen maken en wat ze nodig hebben. De antwoorden worden gebruikt om gesprekken te organiseren met kinderen en jongeren over de inrichting van de anderhalvemetersamenleving en het omgaan met de gevolgen van corona. Aan deze gesprekken doen, naast kinderen en jongeren, ook jeugdhulporganisaties, gemeenten, scholen, professionals en anderen mee.

Naar de vragenlijst

Pleegjongerenparticipatie

Kinderen en jongeren laten meepraten en meebeslissen geeft hen invloed op hun omgeving en zorgt ervoor dat ze zich medeverantwoordelijk voelen. Deze participatie draagt bij aan de ontwikkeling van de jongeren en komt de kwaliteit van hulp en voorzieningen ten goede. Ook in de pleegzorg is participatie van kinderen en jongeren belangrijk: luisteren naar kinderen en jongeren draagt bij aan het verbeteren van pleegzorg. Je stem laten horen als pleegkind of pleegjongere kan bijvoorbeeld via JongWijs. Meer informatie over JongWijs vind je op www.jongwijs.org.

100086433_2766544706807946_8793089843635683328_o.png

« Terug

Sluiten