Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Digital partner Hoppinger bouwt platform pleegzorg.nl

Digital partner Hoppinger bouwt platform pleegzorg.nl

Pleegzorg en Hoppinger.jpgdinsdag 02 juni 2020 12:30

Na een uitgebreid selectieproces is Hoppinger gekozen als digital partner om het platform pleegzorg.nl te bouwen. Dit platform, dat ontwikkeld wordt door Jeugdzorg Nederland en de NVP in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, wordt een digitale leer- en ontmoetingsplek voor pleegouders. In het voorjaar van 2021 is de lancering van het platform.

Hoppinger is een toonaangevende partner in digitalisering. Door de gecombineerde kennis van business, design en technologie creëren zij waarde en relevantie. Ruud Stevens, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en voorzitter van de stuurgroep van het programma Versterken van de kracht van pleegouders: “Met de ondertekening van het contract met Hoppinger zetten we gezamenlijk een belangrijke stap voor de ontwikkeling van platform pleegzorg.nl. Er is al veel voorbereidend werk gedaan, maar nu kunnen we echt gaan bouwen. De toekomstige gebruikers, pleegouders en ook professionals, krijgen een betrouwbaar en toegankelijk online platform dat het leren en ontwikkelen vergemakkelijkt.”

Platform pleegzorg.nl gaat (aspirant) pleegouders in hun rol versterken door het aanbieden van e-learnings en betrouwbare informatie, en laat hen in een veilige en besloten community ervaringen delen. Professionals vinden op het platform kennis en verwijzingen. Het platform pleegzorg.nl wordt ontwikkeld vanuit het programma Versterken van de kracht van pleegouders. Daarin werken Jeugdzorg Nederland, de VNG en de NVP aan het verbeteren van de kwaliteit van het leren en ontwikkelen van pleegouders in Nederland.

Samen bouwen aan pleegzorg.nl

Het duurt nog even voordat het nieuwe platform pleegzorg.nl er is. Op www.samenbouwenaanpleegzorg.nl vind je informatie over de bouw van het platform en de resultaten van het programma. Ben je pleegouder of professional en wil je meedenken of op een andere manier een bijdrage leveren aan het platform? Meld je dan aan voor de panels voor pleegouders of professionals! 

« Terug

Sluiten