Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Versterken van de kracht van pleegouders: programmaverslag eerste fase

Versterken van de kracht van pleegouders: programmaverslag eerste fase

versterken.pngdinsdag 12 mei 2020 11:37

Het opvoeden van een pleegkind is soms best ingewikkeld. Daarom is het belangrijk dat je ook jezelf kunt blijven ontwikkelen als pleegouder. Jeugdzorg Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de NVP startten in 2017 met het programma Versterken van de kracht van pleegouders, dat het voor pleegouders mogelijk maakt om zich persoonlijk te ontwikkelen. In het verslag van de eerste fase van het programma lees je wat er tussen 2017 en 2019 is gedaan en waaraan we in 2020 in de volgende fase van het programma werken.

Versterken van de kracht van pleegouders

Het moet vanzelfsprekend zijn dat je kunt (bij)leren wat je nodig hebt in de zorg voor en opvoeding van je pleegkind. Want hoe beter je in staat bent je rol als ‘bijzondere’ opvoeder te vervullen en je daar goed bij te voelen, hoe groter de kans dat je voor de lange termijn een positief verschil maakt in het leven van je pleegkind. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders is samen met pleegouders en andere betrokkenen bepaald wat pleegouders nodig hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Dit is uitgewerkt in vijf hoofdlijnen, die onderverdeeld zijn in subprojecten en activiteiten.

Vijf ontwikkellijnen.png

In het programmaverslag vind je een overzicht van de resultaten van de projecten en activiteiten:

Programmaverslag

Fase twee

Untitled design.pngNadat de eerste fase van het programma in 2019 is afgerond, is de tweede fase gestart. In deze fase wordt het platform pleegzorg.nl ontwikkeld. Op platform pleegzorg.nl vind je straks een online bibliotheek met betrouwbare en relevante informatie, een overzicht van leeractiviteiten die pleegouders in Nederland kunnen volgen en een community waar je andere pleegouders ontmoet.

Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en de stappen die wij zetten om te komen tot het platform, is de website www.samenbouwenaanpleegzorg.nl gelanceerd. Heb jij ideeën of wil je op een andere manier bijdragen? Meld je dan aan voor het panel van het platform. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

« Terug

Sluiten