Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Goed voorbeeld: onderwijs en jeugdhulp door Jeugdformaat in regio Haaglanden

Goed voorbeeld: onderwijs en jeugdhulp door Jeugdformaat in regio Haaglanden

logo jeugdformaat.jpgwoensdag 15 april 2020 11:34

Nu scholen en kinderopvang door de coronacrisis dicht zijn, zijn het kwetsbare kinderen die hier het meeste onder lijden. Pleegzorgorganisatie Jeugdformaat, actief in de regio Den Haag, vangt daarom kinderen en jongeren op in kleinschalige groepen op scholen. Ook pleegkinderen kunnen terecht bij deze groepen. Jeugdformaat biedt hen dagstructuur, ondersteunt bij digitaal onderwijs, geeft behandelingen en biedt ondersteuning in de thuissituatie als dat nodig is.

Aanbod

Jeugdformaat is actief in de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. De opvang en begeleiding is bedoeld voor alle kinderen die in de knel komen in de regio, dus ook pleegkinderen. Perry Snel, manager Marketing & Business Development van Jeugdformaat: “Voor ons betekent dat onder meer een aanbod voor jeugdigen die wij als cliënt kennen, maar het aanbod is ook toegankelijk voor jeugdigen die voor ons onbekend zijn. Met de gemeente bestaat de afspraak dat cliënten zich voor het aanbod kunnen aanmelden bij ons aanmeldteam.” Meer informatie over de hulp van Jeugdformaat is onder meer te vinden op de website van de H10. Daar vind je ook de contactgegevens van het aanmeldteam.

Ook opvang voor pleegkinderen in Brabant

Op meer plaatsen is opvang voor kinderen die dat nodig hebben toch mogelijk. Ook voor pleegkinderen, zodat pleegouders ontlast worden. Een van de regio’s waar opvang nog meer mogelijk is, is de regio Hart van Brabant. Daar biedt pleegzorgorganisatie Sterk Huis vier dagen per weekeen dagprogramma aan voor pleegkinderen

Opvang in jouw regio

Heb jij ook een goed voorbeeld van opvang voor pleegkinderen of ondersteuning voor pleeggezinnen bij jou in de buurt? We horen graag welke goede voorbeelden er nog meer zijn. Dat kun je laten weten door een mailtje te sturen naar helpdesk@denvp.nl.

« Terug

Sluiten