Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Internetconsultatie wetsvoorstel pleegzorg tot 21 jaar gestart

Internetconsultatie wetsvoorstel pleegzorg tot 21 jaar gestart

maandag 09 maart 2020 16:47

Sinds 1 juli 2018 is in een bestuurlijke afspraak vastgelegd dat iedere pleegjongere recht heeft op pleegzorg totdat hij of zij 21 wordt. Om dit ook vast te leggen in de wet, is een wetsvoorstel gemaakt. Daarop kan nu iedereen reageren via een internetconsultatie.

Het wetsvoorstel is een aanpassing van de Jeugdwet en andere wetten, waardoor pleegzorg tot 21 jaar de standaard wordt voor iedere pleegjongere. De wetswijziging zorgt ervoor dat de bestuurlijke afspraak die in 2018 gemaakt is niet meer nodig is. Het wetsvoorstel is gelijk aan de bestuurlijke afspraak: pleegjongeren hebben voortaan recht op pleegzorg totdat ze 21 worden, tenzij ze dit zelf niet willen. Daarnaast blijft het mogelijk om pleegzorg te verlengen tot 23 jaar als dat nodig is.

Consultatie
Heb je verbetersuggesties voor het wetsvoorstel of wil je laten weten wat je ervan vindt? Dat kan door te reageren op de consultatie via de link hieronder:

Internetconsultatie pleegzorg

Ook wij bekijken het wetsvoorstel en zullen onze verbeterpunten doorgeven. Heb je vragen over het voorstel of over pleegzorg na achttien jaar, wil je met ons overleggen of wil je weten hoe wij over een bepaald onderdeel van het voorstel denken? Neem dan contact op met onze helpdesk via helpdesk@denvp.nl.

Meldpunt pleegzorg na 18 jaar
Je kunt met al je vragen, opmerkingen, suggesties of klachten over de huidige regeling ook terecht bij ons Meldpunt pleegzorg na achttien jaar via www.denvp.nl/meldpunt. Alle informatie over deze regeling vind je hier.

« Terug

Sluiten