Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Magazine over studiereis pleegzorg in Engeland

Magazine over studiereis pleegzorg in Engeland

magazine engeland.pngdonderdag 12 december 2019 11:42

In september gingen NVP-collega's Maartje en Peter samen met 21 beleidsmakers, pleegzorgprofessionals, wetenschappers en pleegjongeren naar Oxford en Londen om daar kennis te maken met de pleegzorgpraktijk in Engeland. We maakten een online magazine over de inzichten, ervaringen en lessen uit deze reis.

Tijdens de reis kreeg de groep uitleg en informatie van Engelse pleegozorgcollega's over pleegzorg in Engeland en over verschillende projecten en programma's. Veel van de projecten en programma's zijn ook voor de Nederlandse praktijk interessant. Bijvoorbeeld over hoe we meer stabiliteit voor pleegkinderen kunnen realiseren, hoe ze er in Engeland voor zorgen dat het kind écht centraal staat, wat de waarde is van goede onderzoeksdata en hoe we de ondersteuning aan pleeggezinnen beter kunnen regelen.

Over deze en meer thema’s uit de reis en de geleerde lessen die toepasbaar zijn in de Nederlandse praktijk lees je in het online magazine dat we maakten over de studiereis. Bekijk het magazine via de link hieronder!

Magazine pleegzorg Engeland

« Terug

Sluiten