Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Inspirerende co-creatiesessies met pleegoudernetwerken

Inspirerende co-creatiesessies met pleegoudernetwerken

Cirkel van kinderen.jpgdonderdag 05 december 2019 12:30

De afgelopen weken zijn we bij drie pleegoudernetwerken op bezoek geweest voor een co-creatiesessie. Het doel van deze sessies: er achter komen hoe we als NVP ontmoetingen tussen pleegouders nog meer kunnen stimuleren en beter ondersteunen. Gewapend met post-its, stiften en flipovervellen vertrokken we naar de netwerken in Noord-Scharwoude, Lelystad en Leusden. Het waren bijzonder mooie bijeenkomsten waarin alle pleegouders open praatten over hun wensen en behoeften voor ontmoetingen met andere pleegouders.

We weten dat veel pleegouders het fijn vinden om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Maar wat zou helpen om dat nog eenvoudiger, leuker of effectiever te maken? Dat onderzochten we met pleegouders bij de drie netwerken. Met post-its brachten we in kaart wat er goed gaat en wat er minder goed gaat bij het organiseren van bijeenkomsten. Voor de twee grootste thema’s werden vervolgens ideeën bedacht in een brainstorm, waarin veel goede ideeën kwamen: van groots en meeslepend tot out of the box of juist heel klein.

We gaan de komende periode gebruiken om alle ideeën verder uit te werken en te ontwikkelen tot voorstellen voor nieuwe manieren en materialen om netwerken te ondersteunen. Als dat klaar is, gaan we volgend voorjaar opnieuw op bezoek bij de netwerken om de nieuwe materialen te testen. We houden jullie op de hoogte van de uitkomsten!

Heb je in de tussentijd vragen of wil je laten weten wat we volgens jou zouden kunnen doen om netwerken te stimuleren en ondersteunen? Stuur dan een mailtje naar pleegoudernetwerken@denvp.nl.

« Terug

Sluiten