Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegouderraad Juzt en NVP trekken aan de bel bij gemeenten West-Brabant over situatie Juzt

Pleegouderraad Juzt en NVP trekken aan de bel bij gemeenten West-Brabant over situatie Juzt

dinsdag 19 november 2019 12:58

De situatie rond de bijna failliete pleegzorgorganisatie Juzt leidt tot grote onduidelijkheid en onzekerheid voor pleeggezinnen. Daarom trekken we samen met de pleegouderraad van Juzt aan de bel bij de gemeenten in West-Brabant. Want pleeggezinnen moeten de juiste informatie krijgen en betrokken worden bij de ontwikkelingen. Zo kan voorkomen worden dat pleegkinderen het slachtoffer worden van de situatie.

Eerder deze maand werd het faillisement van pleegzorgorganisatie Juzt op het laatste moment afgewend. Tijdelijk, want het geld dat toegezegd is door de gemeenten in de regio West-Brabant is alleen voldoende om de zorg voor 1.700 kinderen niet direct te hoeven stoppen. Over de toekomst van de organisatie blijft nog veel onduidelijk. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor pleegjongeren en hun pleeggezinnen.

Daarom stuurden we samen met de pleegouderraad van Juzt een brief aan alle gemeenten in de regio, waarin we uitleggen waarom het belangrijk is om pleeggezinnen te informeren over ontwikkelingen en ze te betrekken bij deze ontwikkelingen. De brief is te lezen via de link hieronder: 

Brief pleegouderraad Juzt en NVP aan gemeenten West-Brabant

« Terug

Sluiten