Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

JongWijzer Iris vertelt over haar pleegzorgervaringen bij Koffietijd

JongWijzer Iris vertelt over haar pleegzorgervaringen bij Koffietijd

koffietijd.PNGdonderdag 14 november 2019 13:28

Vorige week donderdag was JongWijzer Iris te gast bij Koffietijd, om samen met Annelies Mulder van Stichting Kinderpostzegels te praten over pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Iris deelt als ervaringsdeskundige van JongWijs haar pleegzorgervaringen: “Ik ben onwijs blij dat mijn pleegouders dit hebben gedaan. Ik heb nog steeds contact met ze. Ik heb er een hele familie bij gekregen.”

Iris groeide op in een pleeggezin, waar ze een stabiele en warme basis vond toen ze niet meer bij haar eigen ouders kon wonen. Nu deelt ze haar pleegzorgervaringen en vertelde daarover ook bij Koffietijd: “Ik deel mijn verhaal, zodat ik inzicht kan geven in hoe het is voor een pleegkind. Dat doe ik samen met nog heel veel andere pleegkinderen en voormalig pleegkinderen. Vaak geef ik advies of een voorbeeld. Zo’n voorbeeld kan zijn: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een fijn gesprek heb met mijn pleegkind? Als je aan een grote, statische tafel gaat zitten, is dat een stuk onaangenamer dan wanneer je een fijne wandeling gaat maken of iets dergelijks.”

Ook het tekort aan pleegouders was onderwerp van gesprek in Koffietijd: op het moment wachten zo’n zevenhonderd kinderen op een plekje in een pleeggezin. Kinderpostzegels helpt mee om deze wachtlijst terug te dringen. Annelies Mulder vertelde over het programma Kamer voor een kind van Kinderpostzegels: “Het zijn vaak kleine dingen die enorm kunnen helpen. Wij helpen door verbouwingskosten op ons te nemen. We helpen steeds meer gezinnen om hun huis te kunnen vergroten en dus een extra kind te kunnen opvangen. Daarmee hopen we ook dat we wat aan die wachtlijst kunnen doen.”

Ben je benieuwd naar de ervaringsdeskundigen van JongWijs? Meer informatie is te vinden op jongwijs.org. De informatie over Kamer voor een kind van Kinderpostzegels vind je hier. De uitzending van Koffietijd is hier terug te kijken.

 

« Terug

Sluiten