Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Nieuwe wervingscampagne pleeggezinnen gestart: Open je wereld

Nieuwe wervingscampagne pleeggezinnen gestart: Open je wereld

IMG_7419.jpgwoensdag 30 oktober 2019 10:00

Vandaag is een nieuwe campagne gestart om pleeggezinnen te werven. Radio-dj Gijs Staverman, zelf ook pleegouder, gaf het startsein voor de campagne op station Utrecht Centraal. De campagne Open je Wereld vraagt aandacht voor het belang van voldoende pleegouders.

Er zijn jaarlijks ongeveer 3.500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Dat aantal wordt al jaren niet gehaald: vorig jaar kwamen er 2.566 nieuwe pleeggezinnen bij. De instroom van nieuwe pleeggezinnen neemt af, terwijl het aantal pleegkinderen ongeveer gelijk blijft. Daardoor is het niet altijd mogelijk om het gezin te vinden dat de beste match heeft met een pleegkind. De campagne moet zorgen voor meer pleeggezinnen, zodat er voor ieder pleegkind een goede match is en ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Noodbox
Op Utrecht Centraal staat woensdagochtend een noodbox met daarop de tekst ‘dit is een noodgeval’. Vanuit de rode doos vertelt een jonge acteur over zijn of haar situatie en wensen. Voorbijgangers kunnen luisteren naar de verhalen van de jongens en meisjes en met hen in gesprek gaan over het belang van voldoende pleeggezinnen. Gijs Staverman vroeg hen naar hun eerste reacties.

Open je wereld
Op de campagnesite openjewereld.nu kunnen mensen die geïnteresseerd zijn meer informatie vinden over het pleegouderschap en de verschillende vormen van pleegzorg die er zijn. Aan de hand van een test kunnen ze bepalen werlke vorm van pleegzorg bij hen zou passen.

Week van de Pleegzorg
De start van de nieuwe campagne is ook de start van de Week van de Pleegzorg. Naast de wervingscampagne en aandacht voor pleegzorg in de media zijn er ook overal in het land activiteiten voor pleeggezinnen. Een overzicht van alle bijeenkomsten en ontmoetingen van pleegoudernetwerken vind je hier. Op de site van Pleegzorg Nederland vind je een overzicht van alle activiteiten voor pleeggezinnen. 

« Terug

Sluiten