Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Boekpresentatie 'Dit huis is een thuis' op 1 november in Leiden

Boekpresentatie 'Dit huis is een thuis' op 1 november in Leiden

DitHuisIsEenThuisCoverVoorKl.jpgmaandag 28 oktober 2019 14:36

Op 1 november verschijnt het boek 'Dit huis is een thuis - opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin'. In het boek komen zestien jongeren van vijftien tot twintig jaar aan het woord die een andere culturele achtergrond hebben dan hun adoptie- of pleegouders. Ze vertellen hoe zij hun gekleurde identiteit ervaren en wat zij belangrijk vinden. De boekpresentatie is vrijdag 1 november in Leiden.

Dit huis is een thuis, geschreven door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra, biedt een inkijkje in het leven van jongeren die opgroeien in twee culturen. De jongeren vertellen over de verbondenheid met hun land van afkomst of de cultuur van hun ouders en over de verbondenheid met de cultuur van hun adoptie- of pleegouders. In het boek wordt in woord en beeld zichtbaar gemaakt wie deze jongeren zijn en hoe zij zichzelf zien. Hoe ervaren zij hun gekleurde identiteit? In welke mate voelen ze zich verbonden met de cultuur van hun adoptie- of pleegouders en in welke mate met de cultuur van hun biologische ouders of land van herkomst? En hoe is het om met twee culturen op te groeien? Ervaren ze discriminatie, positief of negatief? De jongeren vertellen waar ze nu staan en hoe ze kijken naar hun toekomst. 

Femmie Juffer, hoogleraar adoptie en pleegzorg aan de Universiteit Leiden, schreef een inhoudelijk hoofdstuk over het belang van kleur bekennen en erkennen in de opvoeding. Haar pleidooi dat adoptie- en pleegouders aandacht moeten hebben voor de cultuur van het land van afkomst van het kind, maar het anders-zijn niet moeten overdrijven, sluit aan bij de verhalen van de jongeren. Zij willen ruimte voor hun eigen wensen en verlangens bij het vormgeven van hun gekleurde identiteit. 

Boekpresentatie
De boekpresentatie is op vrijdag 1 november 2019 om 15.00 uur in het Pieter de la Courtgebouw van de Universiteit Leiden. Wil je daarbij zijn? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar boek1november@gmail.com

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Lecturis DATO via de button hieronder.

Bestellen

« Terug

Sluiten