Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Programma pleeggrootouder-en-kleinkind-dag 2019 bekend

Programma pleeggrootouder-en-kleinkind-dag 2019 bekend

sbpn logo.jpgdonderdag 17 oktober 2019 09:35

Het programma van de pleeggrootouder-en-kleinkind-dag van SBPN op 6 november in Alkmaar is bekend. Er zijn lezingen en workshops voor pleeggrootouders en voor de kinderen sportactiviteiten en workshops. Je kunt je nog aanmelden!

Tijdens de dag geeft Mariëlle Bahlman van Defence for Children een lezing over de rechten van het kind en het belang van grootouders in de zorg voor kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. Ook nalatenschaps-makelaar Voerman en notaris Postma verzorgen een lezing: 'Je kunt het zelf!' over erfrecht en fiscale regelingen in relatie tot de rol als pleeggrootouder. Er zijn ook verschillende thematafels waar je kunt kennismaken met pleegouderraden en de LOPOR, kledingmagazijn Je mag er zijn en Stichting Kinderpostzegels. Ook kun je er terecht met vragen over drugs- en alcoholgebruik en juridische en belastingvragen. Wij zijn er ook, dus kom ook gezellig bij ons langs om kennis te maken!

Verder kunnen pleeggrootouders verschillende workshops volgen: 

  • “Van opa en oma naar pleeggrootouder; waar loop je tegen aan?”
  • Sexting en Grooming
  • Polariteitsdenken
  • Een neurosequenciële lens
  • Garage 2020

Voor de kleinkinderen staat schaatsen of sporten op het programma. De jongere kinderen kunnen knutselen, lezen en schminken. Ook is er een Samba Salad workshop: salsadansen met percussie en zang. Aan het einde van de middag is er een voorstelling van de workshop. 

Meer informatie over de workshops, lezingen en de rest van het programma is te vinden op de website van de SBPN

Aanmelden
De pleeggrootouder-en-kleinkind-dag is op 6 november in Alkmaar en wordt georganiseerd door de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland. Die dag staat een staking van basisschoolleerkrachten gepland, dus kinderen kunnen mee naar de dag zonder dag ze een schooldag missen. Aanmelden kan via de site van SBPN: aanmeldformulier pleeggrootouderdag.

« Terug

Sluiten