Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Netwerkversterker Jolanda: 'Fijn om je hart te luchten bij andere pleegouders'

Netwerkversterker Jolanda: 'Fijn om je hart te luchten bij andere pleegouders'

Portfolio_omroep_flevoland-1170x780.jpgdonderdag 10 oktober 2019 11:17

In maart diende netwerkversterker Jolanda een plan in bij de gemeente Dronten om een pleegoudernetwerk te starten. Omroep Flevoland interviewde Jolanda over dit idee en over de toegevoegde waarde van zo'n pleegoudernetwerk: 'Pleegzorg is anders dan het opvoeden van een eigen kind. Het kan heel fijn zijn om je hart te luchten bij andere pleegouders'. Vanavond beslist de gemeente over het voorstel.

Jolanda: 'Je ziet niet aan iemands voorhoofd dat het een pleegouder is en ook niet aan kind dat het een pleegkind is. Privacy staat zeker bij pleegzorg hoog in het vaandel, dus pleegouders spoor je niet zomaar op. Een netwerk opzetten is daarom een grote uitdaging. Daarvoor moeten we samenwerken met organisaties die pleegzorg aanbieden, maar ook pleegouders bereiken via de tamtam, berichtjes in de krant, via kerken en andere platforms die er al zijn. Het gaat niet om een heel groot bedrag dat we vragen aan de gemeente en als het netwerk eenmaal loopt, is er ook geen extra geld meer nodig.'

In maart presenteerde Jolanda haar idee op een ideeënmarkt van de gemeente Dronten. Als het voorstel vanavond goedgekeurd wordt, kan het netwerk snel van start gaan. 

Je kunt het interview met Jolanda bij Omroep Flevoland hier terugluisteren: Dronten heeft pleegouderkring nodig.

Update: de gemeente heeft de knoop nog niet doorgehakt over de start van een pleegoudernetwerk. Het besluit wordt in januari genomen door de gemeenteraad. 

« Terug

Sluiten