Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderpostzegelactie 2019 gestart

Kinderpostzegelactie 2019 gestart

kpz-persbericht-beau-9.1d96fa.jpgwoensdag 25 september 2019 08:50

Vanaf vandaag gaan 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland langs de deuren om Kinderpostzegels te verkopen. Gisteren werd de actie afgetrapt door Beau van Erven Dorens, die de eerste bestelling deed. De opbrengst van de actie wordt gebruikt om kinderen in een daklozenopvang een goed thuis te geven.

Het thema van de 71ste Kinderpostzegelactie is ‘Dichtbij ieder kind’. Met een deel van de opbrengst worden de 8.500 kinderen geholpen die in een vrouwen- of daklozenopvang zitten. Deze opvangcentra zijn niet altijd geschikt om kinderen op te vangen. Daarom kijkt Kinderpostzegels samen met professionals en betrokkenen hoe kinderen zich sneller en beter thuis gaan voelen op deze opvangplekken.

Op de Kinderpostzegels van dit jaar staan de hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, Kameleon, de Drieling en Pietje Bell. Naast postzegels kun je ook andere producten kopen. Zijn er geen kinderen aan de deur geweest? Je kunt de Kinderpostzegels en andere producten ook bestellen in de webshop.

Pleegzorg
De opbrengst van de Kinderpostzegelactie wordt ook gebruikt in het programma Pleegzorg van Kinderpostzegels. Het doel van dit programma is om kinderen die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen een veilig thuis te bieden, waar zij zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen en hechten. Kinderpostzegels steunt pleegzorgprojecten en onderzoeken en werkt samen met verschillende organisaties in de pleegzorg.

De NVP werkt samen met Kinderpostzegels in verschillende projecten: we maakten samen een animatie en informatiefolders voor mensen in de omgeving van je pleeggezin en ontwikkelden een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen. Kinderpostzegels ondersteunt ook JongWijs en maakt de projecten Wegwijs in pleegzorglandKinderen van pleegouders, een vergeten groep? en Train de trainer financieel (mede) mogelijk.

« Terug

Sluiten