Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Uitnodiging: doe mee aan ons co-creatieproject voor pleegoudernetwerken

Uitnodiging: doe mee aan ons co-creatieproject voor pleegoudernetwerken

dreamstimemedium_27184597.jpgmaandag 23 september 2019 10:46

Om te onderzoeken hoe we pleegouders nog beter kunnen ondersteunen bij het organiseren van ontmoetingen, starten we een co-creatietraject: Ont-moet elkaar. Wil je met jouw pleegoudergroep meedoen aan dit project? Meld je dan aan!

Als vereniging voor pleeggezinnen vinden we het belangrijk dat alle pleegouders die dat willen de mogelijkheid hebben om andere pleegouders te ontmoeten. Daarom bieden we ondersteuning en hulpmiddelen om met elkaar te netwerken, ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen. We willen onze hulpmiddelen en ondersteuning voor ontmoetingen tussen pleegouders zo goed mogelijk laten aansluiten op wat er nodig is.

Ontmoet jij regelmatig andere pleegouders in een pleegoudernetwerk of op een andere manier? Dan hebben jullie vast en zeker wensen en ideeën over hoe je het liefst contact hebt met andere pleegouders en wat jullie daarbij kan helpen. Daarom zoeken we pleegouders waarmee we samen kunnen onderzoeken hoe we jullie daarin nog beter kunnen ondersteunen. We nodigen jullie daarom uit mee te doen met ons co-creatieproject Ont-moet elkaar!

Wat gaan we doen?
In oktober en november verzamelen we jullie inzichten, ervaringen en ideeën. Met die informatie gaan we aan de slag om concepten te maken voor hulpmiddelen en ondersteunende dienstverlening. Die willen we in een tweede fase aan jullie voorleggen. Dit zal rond februari/maart 2020 plaatsvinden. Samen met jullie willen we dan de beste ideeën selecteren en verder uitwerken.

Wat betekent het om mee te doen?
Wil jij met jouw pleegoudergroep met ons meedenken? Meld jouw netwerk of groep aan via het online formulier, dit kan tot uiterlijk 13 oktober. Wij zullen uit de aanmeldingen vier of vijf netwerken selecteren waar we tussen half oktober en half november op bezoek gaan. Dit kan bij één van de pleegouders thuis of op de plek waar jullie normaal gesproken samenkomen, maar we kunnen ook een ruimte huren, afhankelijk van de grootte van de groep. In ongeveer 1,5 a 2 uur zullen we een open groepsgesprek hebben over jullie ervaringen met het organiseren van ontmoetingen tussen pleegouders, hoe dit verloopt in de praktijk en wat jullie wensen, behoeften en ideeën zijn om het makkelijker, leuker of nuttiger te maken. 

Naast deze groepsgesprekken sturen we alle aangemelde netwerken en groepen ook een online vragenlijst waarin jullie inzichten, ervaringen en ideeën voor het organiseren van ontmoetingen voor pleegouders met ons kunnen delen.

Eind van dit jaar ontvang je vervolgens bericht over het tweede deel, waarin we feedback gaan vragen op de concepten. We willen alle pleegoudernetwerken die zich hebben aangemeld om feedback vragen, zodat we samen de ondersteuning voor pleegoudernetwerken kunnen verbeteren!

Meld je aan!

Heb je vragen? Neem dan contact op met Jorien via pleegoudernetwerken@denvp.nl.

« Terug

Sluiten