Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Thema-avond in de Achterhoek over vergoedingen en geldzaken

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Onze helpdesk biedt een luisterend oor, denkt met je mee en geeft (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft.

Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven.

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

Thema-avond in de Achterhoek over vergoedingen en geldzaken

PPA.PNGdinsdag 10 september 2019 12:56

Op 24 september organiseert het Platform Pleeggezinnen Achterhoek een thema-avond over vergoedingen en geldzaken in de gemeente Bronckhorst. NVP-collega Ruby vertelt deze avond alles wat je als pleegouder moet weten over dit onderwerp!

Als pleegouder ontvang je een pleegvergoeding voor de kosten die je maakt bij de zorg voor je pleegkind. Maar soms worden er extra kosten gemaakt. Moet je die kosten zelf betalen, of zijn er mogelijkheden om ze toch vergoed te krijgen? En hoe regel je de geldzaken van je pleegkind op een goede manier, ook als je niet het gezag hebt over je pleegkind? Tijdens de thema-avond komen al deze vragen aan bod!

Wat: Thema-avond ’Vergoedingen en geldzaken’
Wanneer: 24 september van 20.00 - 22.00 uur (inloop 19.45 uur)
Waar: Gemeente Bronckhorst (adres volgt na opgave)

Wil je bij de thema-avond zijn? Opgeven kan tot 17 september via info@platformpleeggezinnenachterhoek.nl of 06-82629980.

« Terug

Sluiten