Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Jeugdhulp in gezinsvormen op Voor de Jeugd Dag

Jeugdhulp in gezinsvormen op Voor de Jeugd Dag

dinsdag 07 november 2017 14:00

Op 6 november was de NVP aanwezig op de Voor de Jeugd Dag in de Westergasfabriek in Amsterdam. Samen met het NJi brachten we daar het programma Jeugdhulp in gezinsvormen onder de aandacht. Deelnemers aan de dag waren welkom in de Jeugdhulp in Gezinsvormen Huiskamer en konden workshops volgen over het onderwerp.

Tijdens de dag lieten we in een workshop pleegouders en beleidsmakers aan het woord over hun ervaringen met jeugdhulp in gezinsvormen. Bezoekers in de zaal luisterden aandachtig naar dagboekfragmenten. Daarnaast hadden we een huiskamer ingericht waar bezoekers in gesprek konden met pleegouders, gezinshuisouders, een wethouder en beleidsmakers. Er werden geanimeerde gesprekken gevoerd en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde van de dag volgde nog een mooi gesprek tussen ambtenaren van het ministerie van VWS, beleidsmedewerkers van de gemeente en ervaringsdeskundigen.

Op de Voor de Jeugd Dag kwamen mensen uit het hele land bij elkaar die ‘voor de jeugd’ werken: beleidsmedewerkers van jeugdzorgorganisaties en gemeenten, jeugdzorgwerkers, ervaringsdeskundigen en meer. Zij konden de hele dag workshops volgen of in de centrale hal de plaza met stands en informatie bezoeken.

In het programma Jeugdhulp in gezinsvormen hebben we in het voorjaar een handreiking voor gemeenten geschreven. Op dit moment ondersteunen we gemeenten bij de implementatie van die handreiking. Meer lezen over het programma Jeugdhulp in gezinsvormen: klik hier.

« Terug

Sluiten