Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Week van de Pleegzorg: gebouwen kleuren groen voor #groenlicht voor pleegkinderen

Week van de Pleegzorg: gebouwen kleuren groen voor #groenlicht voor pleegkinderen

groenlichtmaandag 01 november 2021 09:30

Op dinsdagavond 2 november start de Week van de Pleegzorg. Om 20.00 uur wordt met een lichtkanon het Rotterdamse stadhuis op groen gezet. Ook andere gebouwen in het hele land kleuren komende week groen. Pleegzorg Nederland wil meer kinderen groen licht geven voor een mooie toekomst. Elk kind verdient gelijke kansen, geef hen #groenlicht.

Wethouder Jeugd van Rotterdam Judith Bokhove, Gijs Staverman (radiomaker en pleegouder), Sergio Vyent (auteur en voormalig pleegkind) en Lily Monori van Dijken (auteur en voormalig pleegkind) zullen gezamenlijk de Week van de Pleegzorg aftrappen. Zij ontsteken dinsdagavond om 20.00 uur het lichtkanon in Rotterdam. Ook het KPN hoofdkantoor, de Euromast en vele andere gebouwen in het land van Breda tot Sneek en van Vlissingen tot Den Helder worden op groen gezet.

In de Week van de Pleegzorg vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor pleegzorg en voor het tekort aan pleegouders. Tijdens de actieweek staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. In onze agenda vind je een overzicht van bijeenkomsten van pleegoudernetwerken. En vergeet niet je aan te melden voor de online bijeenkomsten die we samen met pleegzorg.nl organiseren! In de gids op pleegzorg.nl vind je een overzicht van de landelijke activiteiten. 

Meer informatie over de Week van de Pleegzorg vind je op weekvandepleegzorg.nl.

« Terug

Sluiten