Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bijeenkomsten Engage the Village: verhalen van hoop en veerkracht gezocht

Bijeenkomsten Engage the Village: verhalen van hoop en veerkracht gezocht

EngagetheVillage_logo-liggend-RGB-768x543.jpgmaandag 18 oktober 2021 14:30

Op 30 november en op 14 december organiseert het project Engage the Village twee bijeenkomsten voor pleegouders. De bijeenkomsten staan in het teken van storytelling: je luistert naar of vertelt je echt gebeurde verhalen over het thema van de bijeenkomst. Van deze verhalen wordt een podcast gemaakt. Kom je ook naar de bijeenkomsten?

Verhalen van hoop en veerkracht

Via online forums, op pleegzorg.nl en op andere plekken vragen pleegouders al vaak en veel advies aan elkaar. Harten worden gelucht, steun wordt betuigd en verhalen worden gedeeld. Dit is de kans om elkaar in het echte leven te ontmoeten en te luisteren naar elkaars verhalen. Het delen van verhalen is belangrijk: door het vertellen van verhalen raken mensen met elkaar verbonden en verhalen maken dat je nieuwe ideeën en nieuwe moed krijgt. 

Meedoen aan de bijeenkomsten kan als verhalenverteller of als deelnemer. De verhalen, die zeven minuten duren, worden door de organisatoren telefonisch voorbereid met de verhalenvertellers. Tijdens de bijeenkomst zullen de mensen die een verhaal hebben voorbereid als eerste hun verhaal vertellen. Daarna is er ruimte voor anderen om ook hun verhaal te vertellen. De hele bijeenkomst wordt opgenomen, maar in principe komen alleen de verhalenvertellers in de podcast. Een verhaal duurt zeven minuten, in totaal duurt de meet-up anderhalf uur. Uiteraard is er ook een moment om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Engage the Village

Engage the Village is een creatief en duurzaam project om verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen vanuit vier verschillende belevingswerelden op te halen, te verwerken in creatieve producten en deze te delen met de samenleving. Er zijn verhalen opgehaald bij eigen kinderen van pleegouders en gezinshuisouders, bij pleegkinderen, bij ouders en graag horen we ook verhalen van veerkracht en hoop bij de pleegouders, gezinshuisouders en hun (professionele) netwerk. Van de verhalen zijn podcasts, filmpjes en videoclips gemaakt die al door velen zijn beluisterd en bekeken. Engage the Village is een initiatief van Vitree en Broedgebied. Meer informatie over het project vind je hier.

« Terug

Sluiten