Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Online startbijeenkomst Mockingbird op 14 oktober

Online startbijeenkomst Mockingbird op 14 oktober

Eu0OeBsWgAAfW-H.jpegwoensdag 06 oktober 2021 07:00

Samen met Stichting Kinderpostzegels en het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd starten we met een driejarig programma om het Mockingbird Family Model te introduceren in Nederland. Op donderdag 14 oktober is er een online startbijeenkomst. In deze bijeenkomst vertellen we over dit nieuwe pleegzorgmodel, de ervaringen met Mockingbird in andere landen en de introductie van het model in Nederland.

Fernando Clara, directeur van de Amerikaanse Mockingbird Society, geeft tijdens de bijeenkomst een presentatie waarin hij vertelt over de visie achter het model en de ervaringen uit andere landen. De stuurgroep van het programma en de regio die start met het model, de regio Midden-Holland in samenwerking met pleegzorgorganisatie Horizon, gaan in op de implementatie van Mockingbird in Nederland. Ook komen belangrijke thema’s die in Nederland leven en gaan spelen rondom de implementatie van het model aan bod in de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst kun je via de chatfunctie je vragen stellen over het model en het programma. 

Aanmelden

De bijeenkomst start om 15.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Je kunt ook een gedeelte van de bijeenkomst bijwonen. De presentatie van Fernando Clara en het beantwoorden van vragen zal in het Engels zijn. Vragen stellen kan in het Nederlands, wij zullen ze dan vertalen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Marissa Noermohamed via marissa@kinderpostzegels.nl onder vermelding van ‘startbijeenkomst implementatie Mockingbird’. Na je aanmelding ontvang je de link voor de bijeenkomst en verdere informatie. 

Mockingbird Family Model

Het Mockingbird Family Model werkt vanuit de gedachte ‘it takes a village to raise a child’. Zes tot tien pleeggezinnen worden gekoppeld aan een hubhome: een ervaren (voormalig) pleeggezin dat de andere gezinnen ondersteunt met een luisterend oor en advies. Het hubhome is ook een plek om samen te komen: er worden familiedagen, themabijeenkomsten en trainingen georganiseerd. Ook kunnen kinderen er gepland en ongepland komen logeren. Meer informatie over het model en over de introductie in Nederland vind je hier

Heb je vragen over Mockingbird of over de startbijeenkomst? Neem dan contact op met Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl.

« Terug

Sluiten