Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderpostzegelactie 2021 van start!

Kinderpostzegelactie 2021 van start!

nieuwsbericht-groot.332250.jpgwoensdag 29 september 2021 09:00

Vandaag start de Kinderpostzegelactie. Jochem Myjer gaf het startsein door de eerste bestelling te plaatsen. Met de actie, die dit jaar ‘Geef meer kracht’ als thema heeft, steunt Stichting Kinderpostzegels kinderen die het moeilijk hebben door de coronacrisis. Er is extra aandacht voor projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen. Een van deze projecten is Mockingbird, samen voor het kind, waaraan Kinderpostzegels samen met de NVP en het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd werkt.

Mockingbird, samen voor het kind

De Kinderpostzegelactie draagt bij aan Mockingbird, een pleegzorgmodel dat werkt vanuit de gedachte ‘it takes a village to raise a child’. Zes tot tien pleeggezinnen vormen samen een netwerk, gekoppeld aan een hubhome: een ervaren pleeggezin dat helpt met advies, een luisterend oor of op andere manieren. Het hubhome is ook een plek om samen te komen voor ontmoetingen, themabijeenkomsten en trainingen. Het is ook een plek waar pleegkinderen gepland en ongepland kunnen logeren. Meer over Mockingbird en de voorbereiding op de start van het driejarige programma lees je hier. Over het thema ‘Geef meer kracht’ en de andere projecten waaraan de actie bijdraagt, vind je hier meer informatie. 

Naast Mockingbird werkt de NVP samen met Kinderpostzegels in verschillende andere projecten: we maakten samen een animatie en informatiefolders voor mensen in de omgeving van je pleeggezin en ontwikkelden een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen. Kinderpostzegels ondersteunt ook JongWijs en maakte het project Kinderen van pleegouders, een vergeten groep? mogelijk. Ook het boek Als broers en zussen is mogelijk gemaakt met steun van Kinderpostzegels. 

Postzegels en andere producten bestellen 

Dit jaar staan Olivier B. Bommel en Tom Poes op de kinderpostzegels. Naast postzegels zijn er feestdagenkaarten, pleisterblikjes, shoppers en andere producten. Bijna 145.000 kinderen gaan vanaf vandaag langs de deuren om de postzegels en andere producten te verkopen. Is er niemand aan de deur geweest? Bestellen kan ook via de webshop.

header-nieuwsbericht-bekendmaking-postzegels2021-v2.d2f07a

« Terug

Sluiten