Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Doe mee aan onderzoek naar gescheiden plaatsing van broers en zussen

Doe mee aan onderzoek naar gescheiden plaatsing van broers en zussen

uva.canva.nbrief.pngwoensdag 08 september 2021 11:00

De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar gescheiden plaatsing van broers en zussen na een uithuisplaatsing. In het onderzoek zijn pleeggezinnen en anderen geïnterviewd. Eind deze maand worden focusgroepen gepland, waarin de onderzoekers hun bevindingen en conclusies willen voorleggen aan pleeggezinnen. Wil je ook meedoen aan het onderzoek? Meld je dan aan.

In de focusgroepen op 21, 22 en 29 september delen de onderzoekers hun conclusies met pleegzorgwerkers, jeugdbeschermers, pleeg- en gezinshuisouders en jongeren die in gezinsgerichte zorg zaten. Het doel van de focusgroepen is om te achterhalen of de conclusies herkenbaar zijn en aansluiten bij de ervaringen van verschillende professionals en ervaringsdeskundigen. In de focusgroepen zullen deze thema’s besproken worden:

  • De geschatte cijfers van het aantal gescheiden plaatsingen
  • Factoren die kunnen meespelen in de beslissing om wel of niet samen te plaatsen
  • Aanbevelingen voor het terugdringen van gescheiden plaatsingen

Aanmelden

Wil je meedoen aan het onderzoek? Je kunt kiezen om mee te doen aan één van de drie focusgroepen op de dag die jou het beste uitkomt. De sessies zijn online via Zoom of Teams en duren 1 tot 1,5 uur. Deelnemen kan als je als pleegouder ervaring hebt met (gescheiden) plaatsing van broers en zussen. Je kunt ook deelnemen als je ervaringsdeskundige bent en zelf in een pleeggezin woont of hebt gewoond. Aanmelden kan door te mailen naar Isidora Stolwijk via i.j.stolwijk@uva.nl. Vermeld daarin de data waarop je wel of niet kunt en welke datum jouw voorkeur heeft. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum (WODC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

« Terug

Sluiten