Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Webinar op pleegzorg.nl over zelfstandigheid

Webinar op pleegzorg.nl over zelfstandigheid

placeholder.pngwoensdag 14 juli 2021 10:00

Zelfstandig worden is voor iedere jongere een kwetsbaar proces, maar voor pleegjongeren is dit proces extra kwetsbaar. Als pleegouder speel je hierin een belangrijke rol. In een webinar op pleegzorg.nl leer je wat verlengde pleegzorg is, wanneer je daar recht op hebt en op welke vijf gebieden je een pleegjongere kunt ondersteunen.

Het proces om zelfstandig te worden is voor pleegjongeren ingewikkeld vanwege hun ervaringen uit het verleden, de relatie met hun ouders of het gebrek aan een groot vangnet. In het webinar op pleegzorg.nl vertelt JongWijzer Nikita over haar ervaringen en deelt ze tips. Ook leer je wat toekomstgericht werken is en welke rol je daarin als pleegouder hebt
, wat verlengde pleegzorg is en wanneer je daar recht op hebt
 en krijg je inzicht in de praktische zaken die je moet regelen als een pleegkind achttien wordt.

Het webinar duurt 40 minuten en is gemaakt in samenwerking met Brechje Kuipers van Levvel en OZJ, Nikita van JongWijs en Jorien van de NVP. Bekijk het webinar op via de link hieronder:

Webinar over zelfstandigheid

Meer informatie


In de bibliotheek op pleegzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg vanaf 18 jaar. Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact op met onze helpdesk!

webinar-pleegzorg.nl_-2048x1152

« Terug

Sluiten