Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Eigen kinderen van pleegouders: geen vergeten groep!

Eigen kinderen van pleegouders: geen vergeten groep!

Copy of Untitled.pngwoensdag 03 maart 2021 15:00

Of een pleegzorgplaatsing slaagt, is voor een belangrijk deel afhankelijk van de eigen kinderen van pleegouders. Maar er is niet altijd voldoende aandacht voor hun rol en behoeften bij professionals en pleegouders. Samen met het Nederlands Jeugdinstituut hebben we drie video's gemaakt waarin eigen kinderen van pleegouders vertellen over hun ervaringen met pleegzorg. Ook is de kennis en informatie die beschikbaar is over wat nodig is om eigen kinderen goed te ondersteunen, verzameld in een kennisdossier.

In drie video's vertellen elf kinderen van pleegouders over hun ervaringen met pleegzorg: wat er veranderde toen ze een pleegbroer of -zus kregen, hoe ze omgaan met hun pleegbroer of -zus en welke onderwerpen opluchten als je ze bespreekt. Ook geven ze tips voor anderen. Bekijk de video's hieronder: 

Een pleegbroer of pleegzus: 5 dingen die thuis veranderen

Een pleegbroer of pleegzus: 5 tips om goed met elkaar om te gaan

Een pleegbroer of pleegzus: 5 dingen die opluchten als je ze bespreekt

 

Kennis over eigen kinderen

Naast de video's is er kennis en praktische informatie verzameld voor pleegouders en professionals. De inzichten zijn ook verwerkt in de methodiekhandleiding Pleegzorg begeleiden is een vak, zodat pleegzorgprofessionals deze kennis kunnen toepassen in de praktijk. 

Project Eigen kinderen van pleegouder

kinderpostzegels.jpgIn het project Eigen kinderen van pleegouders: een vergeten groep!? is samengewerkt met kinderen van pleegouders, pleegouders en professionals in de pleegzorg. Met hen is in kaart gebracht welke informatie er is, op welke manier kinderen van pleegouders ondersteund worden en hoe deze ondersteuning kan verbeteren. Het project is mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels.

 

« Terug

Sluiten