Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Oproep JongWijs, NVP en meer dan vijftig andere organisaties: zoek alternatief voor schoolsluiting

Oproep JongWijs, NVP en meer dan vijftig andere organisaties: zoek alternatief voor schoolsluiting

Logo JongWijs 2015 met rand.pngdonderdag 14 januari 2021 15:47

Samen met meer dan vijftig andere organisaties, waaronder de (pleeg)jongeren van JongWijs en de NVP, doet Unicef een oproep aan het kabinet: zoek naar om alternatieven voor de schoolsluiting om de ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. ‘Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit doordat hun belangen het onderspit delven’, staat in het statement van de organisaties. Ook kwetsbare pleegkinderen en -jongeren dreigen de dupe te worden van de scholensluiting. Daarom roepen JongWijs, de NVP en de andere organisaties op om alternatieven te zoeken.

'De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven', schrijven de organisaties. Ze roepen het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) op niet alleen uit te gaan van de risico’s van het virus, maar ook te kijken naar de risico's voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze willen dat de regering samen met het onderwijs, jongeren, kinderen, sportorganisaties en andere experts op zoek gaat naar mogelijkheden om de scholen open te houden, de veiligheid op school te verbeteren en afspraken te maken over het houden van afstand.

JongWijs is een netwerk van jongeren met ervaring in de pleegzorg, zowel pleegkinderen als eigen kinderen van pleegouders. Meer informatie over JongWijs vind je op www.jongwijs.org.

Oproep zoek naar alternatieven 14 januari 2021.png

« Terug

Sluiten