Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Denk mee met het AKJ over klachtenprocedures in de jeugdzorg

Denk mee met het AKJ over klachtenprocedures in de jeugdzorg

akjlogo.pngdinsdag 05 januari 2021 15:00

In 2020 heeft het AKJ klachtenprocedures van gecertificeerde instellingen, Veilig Thuis-organisaties en de Raad voor de Kinderbescherming onderzocht en gekeken welke verbeterpunten er zijn. Op basis daarvan zijn aanbevelingen gemaakt die het AKJ wil voorleggen aan onder andere pleegouders en pleegjongeren. Op 11 februari organiseren ze daarvoor een panelgesprek voor pleegouders en op 3 februari is er een panel voor pleegjongeren.

De aanbevelingen om de klachtenprocedures te verbeteren zijn tot stand gekomen door de inbreng van jongeren, ouders en professionals en door de klachtenregelingen van de organisaties te analyseren. Het AKJ wil graag weten wat pleegouders, pleegjongeren, jeugdige en volwassen cliënten en professionals vinden van de aanbevelingen, zodat die zo goed mogelijk aansluiten op de praktijk en de verschillende behoeften.

Wanneer?

Op donderdag 11 februari is er van 19.00 tot 21.00 uur een panel voor volwassen cliënten. Het panel voor pleegjongeren is op 3 februari van 16.00 tot 17.30 uur. De gesprekken vinden online plaats. 

Voor wie?

Ouders, pleegjongeren of pleegouders die te maken hebben gehad met een klachtenprocedure bij een gecertificeerde instelling, Veilig Thuis of de Raad voor de Kinderbescherming kunnen meedoen aan het panel. Bij voorkeur ben je zowel bekend met een informele (bemiddelingsgesprek) als een formele (klachtzitting bij de externe klachtencommissie) procedure.

Aanmelden

Wil je meedoen? Geef je dan voor 18 januari op bij Caroline Rueb via c.rueb@akj.nl. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.

Vragen en advies over pleegzorg

Heb je vragen over pleegzorg of heb je advies nodig? Daarvoor kun je contact opnemen met onze helpdesk. We werken nauw samen met het AKJ om je de beste hulp en ondersteuning te geven. Als een vertrouwenspersoon van het AKJ je verder kan helpen, verwijzen we je door naar het AKJ. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met het AKJ. 

Het AKJ, het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, biedt vertrouwenswerk dat voor iedereen beschikbaar is. De vertrouwenspersonen van het AKJ kunnen je begeleiden en ondersteunen. Iedereen die te maken krijgt met jeugdhulp, kan hulp vragen bij het AKJ. Meer informatie over het AKJ vind je op hun website: www.akj.nl.

« Terug

Sluiten