Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Nieuwe bijeenkomsten pleegoudernetwerk Dronten

Nieuwe bijeenkomsten pleegoudernetwerk Dronten

Cirkel van kinderen.jpgdinsdag 10 november 2020 09:00

In Dronten zijn de eerste stappen gezet om een lokaal pleegoudernetwerk te starten. Na een geslaagde online kennismaking in juni en een eerste bijeenkomst in oktober staan er begin volgend jaar twee nieuwe bijeenkomsten op de planning. Ook deze bijeenkomsten worden begeleid door NVP-netwerkversterker Jolanda Kuiper. Bij de start van het pleegoudernetwerk werken we samen met pleegzorgorganisaties Vitree, Timon en William Schrikker Gezinsvormen en de gemeente Dronten, die het netwerk mogelijk maakt vanuit het project ‘Initiatieven uit de samenleving’.

Op 22 juni was de aftrap van het netwerk: een eerste kennismaking in een online ontmoeting. In deze bijeenkomst deelden pleegouders hun wensen en behoeften voor een lokaal pleegoudernetwerk. Daarna volgde op 6 oktober een bijeenkomst in de sfeervolle Dorpsboerderij Dronten.

Uiteraard stond ook hier kennismaken met elkaar centraal. Elke pleegouder kreeg bij binnenkomst de vraag om een voorwerp van de tafel te pakken wat op dat moment bij zijn of haar (pleegzorg)situatie past. Als vanzelf stelden de pleegouders ook vragen aan elkaar en ontstond een gesprek. Die gesprekken gingen verder aan de hand van het gespreksspel Vertel Verder. Een dobbelsteen bepaalt uit welke categorie een vraag wordt beantwoord, waarna een gesprek volgt over deze vraag. Al gauw was het tijd om op te ruimen en de avond af te sluiten. De aanwezige pleegouders hadden rode wangen van enthousiasme en moeite om de gesprekken te stoppen. Tekenen van een geslaagde avond!

Nieuwe bijeenkomsten

De pleegouders zijn enthousiast over deze vorm van elkaar ontmoeten, je hart luchten en anderen een hart onder de riem steken. Het is de wens om ongeveer zes keer per jaar bij elkaar te komen. De eerstvolgende momenten zijn geprikt: 5 januari en 30 maart van 20.00 - 21.30 uur. De locatie is nog niet bekend en is natuurlijk ook afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en -beperkingen. Via een appgroep houden de pleegouders in de tussentijd contact.

Meedoen?

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de komende bijeenkomsten van 5 januari en 30 maart? Stuur een mail naar pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan houden we je op de hoogte!

Wil jij ook pleegouders ontmoeten bij jou in de buurt? Kijk op de kaart om te zien of er bij jou al een pleegoudernetwerk is. Is er nog geen netwerk of wil je zelf een nieuw netwerk starten? Download het Hoe-boek of stuur een mailtje naar pleegoudernetwerken@denvp.nl, we helpen je graag verder!

« Terug

Sluiten