Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Gezocht: eigen kinderen van pleegouders voor films over pleegzorg

Gezocht: eigen kinderen van pleegouders voor films over pleegzorg

Eigen kinderen_2.pngdinsdag 03 november 2020 11:30

Samen met het Nederlands Jeugdinstituut en zeven pleegzorgorganisaties werken we aan betere ondersteuning voor eigen kinderen van pleegouders en meer aandacht voor hun rol en positie. Om daarvoor te zorgen, maken we drie filmpjes. Wil je meedenken over de filmpjes of hierin meespelen, ben je een eigen kind van pleegouders en tussen de 8 en 18 jaar oud? Meld je dan aan voor ons filmproject!

In drie filmpjes delen we telkens vijf tips en ervaringen van eigen kinderen van pleegouders. Met de filmpjes willen we anderehelpen om zich voor te bereiden als ze een pleegbroer of -zus krijgen, tips geven om met een pleegzorgplaatsing om te gaan en helpen om de lastige dingen van pleegzorg te bespreken. 

Doe mee! 

Zijn jouw ouders pleegouders voor je pleegbroer(s) en -zus(sen) en ben je tussen de 8 en 18 jaar oud? En wil je jouw pleegzorgervaringen delen in de filmpjes? Stuur dan vóór 13 november een bericht naar Harmke Bergenhenegouwen met je naam, leeftijd en een korte uitleg wie je bent en waarom je mee wilt doen. Je kunt haar mailen op h.bergenhenegouwen@nji.nl of WhatsAppen op 06-25660736.

Update 10 november: we hebben al een hoop aanmeldingen gekregen van kinderen en jongeren die willen meedenken over en meespelen in de filmpjes. Daar zijn we heel blij mee! Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in het filmteam. Voor een goede verdeling zoeken we vooral jongens tussen de 8 en 12 jaar oud. Aanmelden kan tot en met 13 november!

Wat kun je verwachten? 

Samen met andere kinderen en jongeren komen we een aantal keer online bij elkaar en bespreken we de ideeën voor de filmpjes. De eerste keer is op donderdag 19 november om 16.30 uur, houd deze datum alvast vrij! Daarna zijn er één of twee filmmiddagen. Het is fijn als je bij de opnames in Utrecht kunt zijn, het leuk vindt om gefilmd te worden en jouw ervaringen met pleegzorg wilt delen. De datum van de opnames bepalen we zo snel mogelijk in overleg. Het project is voor het einde van het jaar afgelopen  

Waarom meedoen? 

  • Je leert andere kinderen van pleegouders kennen. 

  • Je helpt andere kinderen van pleegouders die het lastig vinden dat ze een pleegbroer of -zus krijgen. 

  • Je krijgt een vergoeding voor je deelname. We vergoeden ook al je kosten.  

Project Eigen kinderen… een vergeten groep? 

De filmpjes zijn onderdeel van het project Eigen kinderen… een vergeten groep? Er is binnen de pleegzorg niet altijd voldoende aandacht voor de begeleiding en ondersteuning van eigen kinderen van pleegouders. Maar zij spelen wel een belangrijke rol: het is vaak van hen afhankelijk of een pleegzorgplaatsing slaagt of niet. Daarom willen we eigen kinderen beter ondersteunen en bewustzijn over hun rol creëren bij pleegouders en pleegzorgbegeleiders. In dit project werken we samen met het Nederlands Jeugdinstituut. 

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland.

« Terug

Sluiten