Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Oproep: doe mee aan onderzoek over geloof en de identiteit van pleegkinderen

Oproep: doe mee aan onderzoek over geloof en de identiteit van pleegkinderen

logoRUG.pngmaandag 02 november 2020 08:00

De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt de rol van geloof in pleeggezinnen en de invloed op de identiteit van pleegkinderen. Hiervoor zoeken ze pleegouders en pleegkinderen die hierover geïnterviewd willen worden, om zo te leren hoe kinderen in de toekomst het beste begeleid kunnen worden bij dit thema. Willen jij en je pleegkind hierover vertellen? Meld je dan aan!

Soms hebben pleegkinderen van huis uit een ander geloof dan hun pleegouders. Andere pleegkinderen hebben van huis uit juist geen geloof. En weer anderen hebben hetzelfde geloof als de pleegouders. Wat betekent dit voor hen? Wat hebben zij nodig?

Speelt het thema geloof in je pleeggezin, bij jou als pleegouder, bij je pleegkind of bij zijn of haar biologische ouders? Dan wil de Rijksuniversiteit Groningen je daar graag over interviewen. Daarna willen ze graag een interview houden met je pleegkind. Dit gesprek gaat over zijn of haar ervaringen met geloof en wat voor hem of haar belangrijk is.

Doe mee

De interviews met pleegouders vinden plaats via videobellen of per telefoon. Het interview met een pleegkind is bij voorkeur live. Wanneer de situatie rond corona dat weer toelaat, is het ook mogelijk om de interviews thuis of ergens anders te doen.

Aanmelden voor de interviews kan bij Brenda Bartelink van de Universiteit Groningen via b.e.bartelink@rug.nl of 0649316314. Na je aanmelding ontvangen jij en je pleegkind meer informatie en wordt een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Er is ruimte voor vragen en uitleg; op dat moment kunnen jij en je pleegkind beslissen of je wel of niet deelneemt.

« Terug

Sluiten