Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

NVP in MAX Meldpunt: financiële ondersteuning voor pleeggezinnen moet beter

NVP in MAX Meldpunt: financiële ondersteuning voor pleeggezinnen moet beter

maxmeldpunt.jpgdonderdag 29 oktober 2020 14:30

Kosten die je maakt als pleegouder voor de opvang en verzorging van een pleegkind worden te vaak niet of niet volledig vergoed. Ook is het vaak ingewikkeld om gemaakte kosten vergoed te krijgen en worden pleegouders daarbij van het kastje naar de muur gestuurd. De financiële ondersteuning van pleeggezinnen moet beter. Op vrijdag 30 oktober praat directeur Peter van der Loo in MAX Meldpunt over de verbeteringen die mogelijk zijn.

Als pleegouder ontvang je een pleegvergoeding die in de meeste gevallen de kosten dekt die je maakt voor pleegzorg. Maar niet alle kosten worden vergoed door de pleegvergoeding. Aanvullende vergoedingen, zoals de vergoeding van bijzondere kosten, zijn niet bij iedere pleegzorgorganisatie gelijk. Zeker als je een pleegkind opvangt met een handicap of zwaardere problematiek is de vergoeding ontoereikend. Daar moet een einde aan komen.  

Wat speelt er voor pleegouders?

Vergoedingen+pleegzorg+infographic_v2.pngEerder dit jaar vroegen we wat er speelt voor pleegouders met betrekking tot vergoedingen. Daarop kregen we tientallen reacties over zwemleskosten, schade aan eigendommen en reiskosten die niet vergoed worden. Ook noemden pleegouders een terugval in inkomen omdat je minder gaat werken en eigen bijdragen die je niet vergoed kunt krijgen. Soms hebben pleegouders zelfs het gevoel dat ze moeten bedelen om een vergoeding voor kosten te krijgen. Wat er allemaal speelt, kun je hier lezen. 

MAX Meldpunt

Vrijdag praten NVP-directeur Peter en Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid voor GroenLinks hierover in de televisie-uitzending van MAX Meldpunt. De uitzending is te zien om 19.20 uur op NPO2.

« Terug

Sluiten