Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderpostzegelactie van start

Kinderpostzegelactie van start

kinderpostzegels-2020-nijntje.0c4429.jpgwoensdag 23 september 2020 13:30

Premier Rutte heeft het startschot voor de 72ste Kinderpostzegelactie gegeven. Op het Catshuis in Den Haag plaatste hij binnen de RIVM-richtlijnen de allereerste bestelling. Het thema van de Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Geef een veilig thuis’. Vanaf vandaag - 23 september - gaan zo’n 140.000 kinderen uit groep 7 en 8 door het hele land Kinderpostzegelproducten verkopen. Dat kan dit jaar online of van deur tot deur. Hiermee helpen zij ruim 90.000 kinderen in ons land die in een onveilige thuissituatie leven.

Contactloos bestellen met een QR-code
Kinderen krijgen dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om de producten van de Kinderpostzegelactie met een persoonlijke videoboodschap digitaal te verkopen. Daarnaast kunnen zij op de gepaste afstand van 1,5 meter van deur tot deur gaan. Stichting Kinderpostzegels ontwierp speciaal hiervoor een verkoopbox waarmee de bestelling onder meer door een QR-code contactloos kan worden geplaatst.

Geef een veilig thuis
Op dit moment woont één op de vijftien kinderen in Nederland in een onveilige situatie. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Zij hebben thuis dagelijks te maken met ernstige problematiek, zoals huiselijk geweld, verwaarlozing, armoede of verslaafde ouders. School is voor deze kinderen de veilige haven. Door de coronacrisis is de thuissituatie voor deze groep kinderen verder onder druk komen te staan. Juist voor deze groep is hulp nu extra hard nodig.

kinderpostzegels-2020-nijntje.0c4429.jpgNijntje op de kinderpostzegels
Dit jaar staan de kinderpostzegels in het teken van nijntje. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: “We zijn blij dat de actie dit jaar tóch door kan gaan. We hebben van tevoren uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat zowel leerkrachten, als de kinderen en hun ouders, als het Nederlands publiek willen dat de actie dit jaar doorgaat. De kwetsbare kinderen hebben ons nu extra hard nodig en wij laten ze niet in de kou staan.”De Kinderpostzegelactie is sinds 2017 immaterieel cultureel erfgoed. Vorig jaar werd er 9,4 miljoen euro opgehaald voor kinderen in de daklozenopvang.

Samenwerking
De NVP werkt samen met Kinderpostzegels in verschillende projecten: we maakten samen een animatie en informatiefolders voor mensen in de omgeving van je pleeggezin en ontwikkelden een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen. Kinderpostzegels ondersteunt ook JongWijs en maakt de projecten Wegwijs in pleegzorglandKinderen van pleegouders, een vergeten groep? financieel (mede) mogelijk. Ook is Kinderpostzegels betrokken bij de verkenning van het Mockingbird Family Model en dit boek over pleegzorg.

« Terug

Sluiten