Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegjongeren willen meebeslissen over coronaregels

Pleegjongeren willen meebeslissen over coronaregels

Laat kinderen en jongeren meebeslissen in coronatijd!.pngdinsdag 22 september 2020 10:15

Pleegkinderen en -jongeren voelen zich niet gehoord bij de beslissingen die over hen worden genomen rondom de coronamaatregelen. Ze maken zich zorgen over de invloed van de coronamaatregelen op hun leven en willen daarom meepraten en meebeslissen over deze maatregelen. Dat staat in een statement dat de pleegjongeren van JongWijs opstelden samen met twaalf andere jongerenorganisaties.

In het statement geven de (pleeg)kinderen en -jongeren aan waarover zij zich zorgen maken. Er staan ook adviezen in voor iedereen die met jeugd te maken heeft, zoals ministers, burgemeesters, wethouders, gemeenteraden, leerkrachten, schoolleiders, sportcoaches, hulpverleners en ouders. Ze willen duidelijker worden geïnformeerd, zodat ze het nut inzien van maatregelen en zich er daardoor beter aan houden. En als er door meer besmettingen nieuwe maatregelen komen, willen ze meedenken over de uitwerking van de maatregelen.

De jongeren vragen in het statement speciale aandacht voor kinderen en jongeren in een bijzondere situatie, zoals kinderen en jongeren die in een pleeggezin of instelling wonen. De coronamaatregelen hadden soms heftige gevolgen voor hen. Het is dan ook belangrijk dat zij mogen meepraten over bijvoorbeeld regels voor bezoek en contact met ouders en anderen.

Inspraak voor pleegkinderen

Door pleegkinderen en pleegjongeren beter te betrekken, kan ervoor gezorgd worden dat coronamaatregelen beter aansluiten op hun behoeften en ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om de inspraak voor pleegkinderen en -jongeren te verbeteren, zeker in de coronatijd. JongWijs laat de stem van pleegjongeren horen, zowel landelijk als lokaal.

Meer informatie over het statement en het volledige statement vind je op de website van JongWijs

« Terug

Sluiten