Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aangepaste editie Pleeggrootouderdag 2020 op 28 oktober

Aangepaste editie Pleeggrootouderdag 2020 op 28 oktober

sbpn.gifwoensdag 15 juli 2020 12:00

De Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN) organiseert op woensdag 28 oktober in Culemborg de jaarlijkse pleegrootouder-en-kleinkind-dag 2020. De dag zal er anders uitzien dan andere jaren, want ook hier wordt uiteraard rekening gehouden met coronamaatregelen.

Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om activiteiten voor de kinderen te organiseren. Het programma van de dag richt zich volledig op pleeggrootouders, pleegzorgprofessionals en beleidsmakers. Door de anderhalve meter afstand die iedereen van elkaar moet houden, kunnen er minder mensen deelnemen aan de dag. De lezingen en workshops zijn wel te volgen via een livestream, zodat je de dag ook kunt volgen vanaf een andere locatie. De SBPN vraagt pleegzorgorganisaties om ruimtes beschikbaar te stellen waar pleeggrootouders samen op afstand de lezingen kunnen volgen. Thuis zijn de lezingen ook te volgen.

De pleeggrootouder-en-kleinkind-dag is dit jaar in het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg. Dit museum draait helemaal om de zorg voor kinderen die het moeilijk hebben. De vaste collectie van het museum besteedt ook aandacht aan pleegzorg.

De pleeggrootouder-en-kleinkind-dag wordt jaarlijks georganiseerd door de SBPN. Net als voorgaande jaren vindt de dag plaats op de eerste dag van de Week van de Pleegzorg. Vorig jaar werd de dag in Alkmaar georganiseerd en bezocht Prinses Beatrix de dag. Een terugblik vind je in ons verslag van de Week van de Pleegzorg van vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven over de pleeggrootouderdag? Volg de SBPN op Facebook voor nieuws en updates!

« Terug

Sluiten