Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vergoedingen pleegzorg: dit speelt er voor pleegouders

Vergoedingen pleegzorg: dit speelt er voor pleegouders

donderdag 02 juli 2020 13:16

Twee weken geleden vroegen we jullie hoe je denkt over de vergoedingen en kosten die je maakt als pleegouder: welke knelpunten ervaar je of heb je ideeën of suggesties hoe het beter zou kunnen? Op die vraag kregen we tientallen reacties die we verwerkt hebben in een overzicht.

Vergoedingen pleegzorg infographic_v2.png

Download infographic:

Handreikingen over vergoedingen

Met de genoemde onderwerpen gaan we de komende tijd aan de slag. Zoals we vorige maand al schreven, werken we met het ministerie van VWS, Jeugdzorg Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aan nieuwe handreikingen over de vergoedingen. Deze handreikingen moeten duidelijker maken wie waarvoor verantwoordelijk is en wie de kosten die je maakt als pleegouder vergoedt. Verder moet er duidelijk in beschreven staan welke kosten vergoed worden door de pleegvergoeding en welke uit de regeling bijzondere kosten. De handreiking die er nu is, is niet altijd duidelijk genoeg.

De nieuwe handreikingen nemen nog niet alle knelpunten weg. Ook de andere onderwerpen die genoemd zijn, brengen we onder de aandacht bij de verantwoordelijke beleidsmakers, organisaties, ministeries en anderen.

Denk met ons mee

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over de vergoedingen die je als pleegouder ontvangt? Laat het weten door een mailtje te sturen naar helpdesk@denvp.nl! 

« Terug

Sluiten