Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Terugkijken: webinar voor pleegouderraden over Wmcz

Terugkijken: webinar voor pleegouderraden over Wmcz

lopor_NVP_LOC.jpgwoensdag 01 juli 2020 15:30

Vanaf woensdag 1 juli 2020 is de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen 2018 van kracht. Deze wet heeft ook gevolgen voor pleegouderraden. Daarom organiseerden we vorige week, samen met de LOPOR en het LOC, een webinar voor bijna tachtig leden van pleegouderraden en andere geïnteresseerden. In het webinar legden we uit wat de wet betekent voor pleegouderraden. Je kunt het webinar nu terugkijken.

In het webinar gingen we in op de rol van de pleegouderraad binnen de pleegzorgorganisatie en de rechten en plichten van de POR. Hoe kun je binnen de kaders van deze wet een medezeggenschapsregeling opstellen? Ook legden we uit op welke manieren je als pleegouderraad advies kunt uitbrengen, zodat je de belangen van pleegouders zo goed mogelijk kunt behartigen.

Goede basis voor afspraken

Onder de deelnemers aan het webinar waren leden van verschillende pleegouderraden, maar ook professionals van pleegzorgorganisaties. Hoewel het een ingewikkeld onderwerp was, vonden de deelnemers het webinar leerzaam, verhelderend en zinvol. Ze gaven aan dat het goede inzichten en informatie gaf waarmee zij aan de slag kunnen binnen hun pleegzorgorganisatie.

Wil je het webinar terugkijken? Dat kan tot 1 september. Vul je gegevens in via onderstaande button, dan krijg je een link naar het webinar toegestuurd.

Webinar terugkijken

« Terug

Sluiten