Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Brief Tweede Kamer: regionale visievorming over pleegzorg nodig, mét inbreng van pleeggezinnen

Brief Tweede Kamer: regionale visievorming over pleegzorg nodig, mét inbreng van pleeggezinnen

dinsdag 23 juni 2020 15:16

Vanmiddag vergadert de Tweede Kamer in een Algemeen overleg over jeugdzorg. Vorige week verstuurden we een brief aan de Kamerleden waarin we aandacht vragen voor pleegzorg en pleeggezinnen. In de brief geven we de Kamerleden drie aandachtspunten en één verzuchting mee. Je kunt de brief hier lezen.

Zoals we vorige week al schreven, is het belangrijkste onderwerp dat vandaag op de agenda staat de wijziging van het jeugdzorgstelsel. Deze wijziging zorgt ervoor dat allerlei specialistische vormen van jeugdhulp, zoals pleegzorg, niet meer door gemeenten individueel maar regionaal worden georganiseerd. Daarbij is volgens ons regionale visievorming over pleegzorg nodig en dat kan niet zonder inbreng van pleeggezinnen. Voor deze inbreng moet expliciet ruimte gemaakt worden.

Andere onderwerpen die aan bod komen in de brief zijn aandacht voor de positie van pleeggezinnen en het beschikbaar stellen van voldoende geld voor goede jeugdhulp en pleegzorg: redelijke tarieven die voldoende ruimte bieden voor de huidige ondersteuning én voor versterking en innovatie zijn op korte termijn heel hard nodig. Je kunt de brief die we stuurden hieronder downloaden.

Brief Tweede Kamer

Het Algemeen overleg vindt vandaag plaats van 16.00 tot 22.00 uur. De agenda vind je hier. Na afloop van het overleg zullen we de belangrijkste uitkomsten delen in onze nieuwsbrief belangenbehartiging. Daarvoor kun je je hier inschrijven. 

« Terug

Sluiten