Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Webinar over gevolgen van wetswijziging medezeggenschap voor pleegouderraden

Webinar over gevolgen van wetswijziging medezeggenschap voor pleegouderraden

donderdag 11 juni 2020 08:30

Op 1 juli 2020 treedt de nieuwe Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen 2018 (Wmcz) in werking. Deze wet vervangt de passage in de Jeugdwet over pleegouderraden. Vanaf 1 juli krijgen pleegouderraden dezelfde rechten en plichten als cliëntenraden en deze wijziging heeft invloed op de rol van de pleegouderraad. Om POR-leden en andere geïnteresseerden te informeren over de nieuwe wet en de gevolgen hiervan, organiseren de NVP en de LOPOR in samenwerking met LOC op 23 juni aanstaande een webinar.

In dit webinar wordt achtergrondinformatie gegeven over de Wmcz 2018 en de belangrijkste wijzigingen die voor de pleegouderraad van toepassing zijn. We vertellen wat die wijzigingen voor gevolgen hebben voor de pleegouderraad en voor de rol van POR-leden. De wijzigingen gaan bijvoorbeeld over het recht op ondersteuning van de organisatie en over de verschillende manieren waarop je als pleegouderraad advies kunt uitbrengen. Als je niet kunt deelnemen op de geplande tijd, heeft het wel zin om je aan te melden: na afloop sturen we een link waarmee op een later moment het webinar teruggekeken kan worden.

Het webinar duurt een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van het aantal vragen. Via de chatfunctie kun je tijdens het webinar vragen stellen. Als we daar door tijdgebrek niet direct een antwoord op hebben, komen we daar later op terug.

Datum: dinsdag 23 juni 2020
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Aanmelden webinar

Na je aanmelding krijg je op de dag voor het webinar een toegangscode toegestuurd waarmee je kunt inloggen.

Heb je vragen over het webinar of over de Wmcz die niet kunnen wachten tot het webinar? Neem dan contact op met Jorien Kruijswijk Jansen van de NVP via jkruijswijkjansen@denvp.nl of Albert Elzinga van de LOPOR info@lopor.nl.

lopor.jpg    LOC_Waardevolle_Zorg_RGB.jpg   Logo NVP - 3.png

« Terug

Sluiten